‘It Dreamlan’ biedt getroffenen uit kunst- en cultuursector kosteloos verblijf · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

‘It Dreamlan’ biedt getroffenen uit kunst- en cultuursector kosteloos verblijf

donderdag 29 april 2021

KOLLUMERPOMP – Kunst en cultuur zijn van levensbelang. Dat vinden de eigenaren
van recreatiebedrijf it Dreamlân uit Kollumerpomp. Dat de kunst- en cultuursector al meer dan een jaar zo goed als stil staat, vinden zij rampzalig. Een jaar lang (bijna) geen inkomsten en niet kunnen doen wat je het liefste doet, dat gaat hen aan het hart.

It Dreamlân mocht afgelopen jaar wél (beperkt) openblijven en de eigenaren zijn dankbaar dat zij daardoor een deel van hun gasten konden ontvangen en inkomsten hielden. Maar zij beseffen ook dat het voor veel branches totaal anders was. Daarom willen zij iets doen voor al die creatieve mensen die anderen met hun werk altijd weten te betoveren en inspireren. Speciaal voor hen hebben zij de Story Station aangeschaft. Hier biedt it Dreamlân kosteloos een ‘plak foar dreamers’. Wie al voor Corona werkzaam was in de kunst- en cultuursector, en voor wie werk en inkomsten vanwege de pandemie (vrijwel) stil kwamen te liggen, is van harte uitgenodigd voor een gratis oplaadweek in de Story Station. Het huisje is voor 2 personen, dus een partner kan mee. Voor eventuele kinderen mag er (ook kosteloos) een tentje naast de Story Station worden opgezet.

Opladen voor de toekomst
Vanuit dit prachtige huisje op wielen, midden in de natuur, is het heerlijk opladen. Weidse wolkenluchten en vergezichten kenmerken dit Waddenlandschap. De weidsheid geeft mensen energie en de geest komt in beweging. Juist creatievelingen hebben dit nodig om na alle tegenslag te kunnen opladen voor een nieuw cultureel seizoen. Toeristisch bedrijven zoals it Dreamlân mochten afgelopen jaar grotendeels openblijven. En ook de natuur bleef gelukkig geopend. Maar kunst en cultuur kwamen vrijwel volledig tot stilstand: de betoverende muziek in de schouwburg, het prachtige spel in theater, de prikkelende exposities in musea en de groots en meeslepende festivals.

“Kunst en cultuur geven de sparkles aan het leven. Wij mensen kunnen onmogelijk zonder. It Dreamlân wil onze cultuurmakers weer op gang helpen. Want zonder cultuur verpietert alles.” Story Station. Dit bijzondere huisje op wielen werd vlak voor corona gemaakt als ‘artist in residence’ plek voor internationale fotografen. Toen zij vanwege de pandemie echter langdurig niet naar Nederland konden reizen, werd de Story Station met pijn in het hart te koop gezet. De vorige eigenaars zijn blij met de nieuwe plannen voor de Story Station, waarmee alsnog een plek geboden wordt aan mensen uit de kunst- en cultuursector.

Meer informatie en aanmelden
Mensen uit de sector die zich willen aanmelden kunnen contact opnemen met Minke Schouten via info@itdreamlan.nl. De Story Station staat in elk geval tot eind oktober klaar voor kunst- en cultuurmakers en zo nodig ook het gehele seizoen van 2022.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
‘It Dreamlan’ biedt getroffenen uit kunst- en cultuursector kosteloos verblijf · Foto('s): Eigen foto's
‘It Dreamlan’ biedt getroffenen uit kunst- en cultuursector kosteloos verblijf · Foto('s): Eigen foto's
‘It Dreamlan’ biedt getroffenen uit kunst- en cultuursector kosteloos verblijf · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?