It gelok fan Fryslân · Foto('s): Lucas Kemper-Tryater
  Lucas Kemper-Tryater

It gelok fan Fryslân

dinsdag 14 september 2021

KOLLUM- In de zomer van 2020 vroeg Tryater inwoners van Fryslân wat hen gelukkig maakt. De antwoorden die we van jong en oud kregen zijn verzameld en verwerkt tot een groot geluksgedicht. Aan de hand van dit gedicht creëren we een verrassende poëtische én visuele ervaring op locatie. Ga mee op reis in onze zoektocht naar geluk.

Per dorp wordt een unieke route gecreëerd. Terwijl je luistert naar het gedicht, wandel je langs bijzondere plekken en objecten die je uitnodigen om met andere ogen naar jezelf en je omgeving te kijken. De route is voor mensen uit het dorp, maar ook voor iedereen van ver daarbuiten. Elke week een andere route, elke week een andere ervaring. Want het geluk van Eastermar is anders dan het geluk van Jorwert of Wyckel. It gelok fan Fryslân is een poëtische confrontatie met geluk.

It gelok fan Fryslân nog te beleven op:

  • 11 en 12 september in Wijnaldum,
  • 18 en 19 september in Reduzum
  • 25 en 26 september in Kollum!

Coronaproof

It gelok fan Fryslân is coronaproof ontwikkeld. Tryater volgt de richtlijnen van het RIVM. Je hebt geen coronatest of vaccinatiebewijs nodig. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per voorstelling.

Zo werkt het

Je krijgt van ons bij de start een telefoon waarmee je de route kunt lopen. Wij zorgen ervoor dat alles goed werkt voordat je op pad gaat. Aan het einde van de tocht lever je de telefoon weer bij ons in. Je loopt de tocht individueel. Om de twee minuten start de volgende deelnemer. Kom je met z’n tweeën of meer, koop dan kaarten voor dezelfde starttijd. Je loopt dan nog steeds individueel maar wel vlak voor- of na-elkaar.

Zelf meenemen

Een koptelefoon of oortjes (voor het geval je die niet hebt, hebben wij een aantal koptelefoons te leen).

Taal

It gelok fan Fryslân is grotendeels Friestalig maar deze theatrale wandeling is ook te volgen als je niet-Friestalig bent. We nodigen je uit om je zintuigen open te zetten. Na afloop van de wandeling ontvang je een aandenken waarop je delen van het geluksgedicht kunt nalezen in het Nederlands.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
It gelok fan Fryslân · Foto('s): Lucas Kemper-Tryater
It gelok fan Fryslân · Foto('s): Lucas Kemper-Tryater
It gelok fan Fryslân · Foto('s): Lucas Kemper-Tryater
  Lucas Kemper-Tryater

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio