It Koartling zoekt met spoed vrijwilligers voor de Húskeamer · Foto('s): 

It Koartling zoekt met spoed vrijwilligers voor de Húskeamer

donderdag 13 februari 2020

Sociaal-cultureel centrum It Koartling in Buitenpost is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor een betere samenleving, waarin iedereen meetelt en meedoet. Een samenleving waarin mensen om elkaar geven en naar elkaar omzien. Een inclusieve samenleving.

De Húskeamer fan Bûtenpost in It Koartling is sinds 2016 een levendige ontmoetingsplek vóór en dóór alle inwoners van Buitenpost, maar evenzeer van omliggende dorpen. ’n Gastvrije omgeving, waar iedereen van harte welkom is. Een plek waar iedereen kan bijdragen aan een gezellige middag. Een plek waar iedereen mag zijn wie hij of zij is, in een ongedwongen sfeer contact met anderen kan leggen en de mogelijkheid heeft om zijn of haar sociale netwerk te vergroten. In jargon: een ‘sociale inloop’.

Op dit moment komt It Koartling voor de Húskeamer op de zondagmiddag zo’n zes paar handen tekort. Dat is heel wat en het is dus begrijpelijk dat dit in de praktijk tot problemen leidt. Deze situatie is op termijn niet vol te houden.
Daarom wordt naarstig gezocht naar nieuwe vrijwilligers die het succes van de Húskeamer willen behouden en verder uitbouwen, als gastvrouw, gastheer óf als kok op de zondag(na)middag. De bijeenkomsten zijn eens in de veertien dagen. Vrijwilligers worden in onderling overleg ingeroosterd.

Meer informatie over de Húskeamer is te vinden op de website van It Koartling: www.itkoartling.nl

Belangstellenden zijn welkom bij de Húskeamer of even kennis te maken en de sfeer te proeven. Aanmelding vindt plaats door een mailtje sturen naar vrijwilligerswerk@itkoartling.nl.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact