It Plûmke kijkt terug op een geslaagd reünietoernooi · Foto('s): It Plûmke
  It Plûmke

It Plûmke kijkt terug op een geslaagd reünietoernooi

maandag 04 februari 2019

Badmintonclub It Plûmke is opgericht op 1 oktober 1993 en bestond recentelijk dus 25 jaar. Het bestuur had om deze reden besloten om halverwege dit badmintonseizoen een reünietoernooi te organiseren. Veel mensen zijn persoonlijk benaderd om mee te spelen of langs te komen voor een hapje en een drankje. Oud-leden waar geen actuele adresgegevens van bekend waren, heeft men getracht om via de lokale media te informeren over deze jubileumviering. En met succes! 

It Plûmke kijkt terug op een geslaagd reünietoernooi

Op vrijdagavond 1 februari werd het reünietoernooi georganiseerd. In totaal waren er 46 deelnemers die meespeelden deze avond in de sporthal van de Nije Warf te Wâlterswâld. Het bestuur had besloten om vier ronden te spelen, waarbij door middel van loting leden aan oud-leden werden gekoppeld. Op deze wijze konden er veel spannende dubbelpartijen worden gespeeld. De wedstrijden duurden maximaal 7 minuten, maar zodra de stand van 15 punten was bereikt was de wedstrijd afgelopen. En iedere ronde werd er opnieuw geloot, zodat de deelnemers steeds een andere partner kregen om mee te dubbelen.

In totaal waren er vijf prijzen beschikbaar, bestaande uit een fles wijn en een prachtig boeket bloemen. De twee winnaars hadden over 4 ronden 60 punten behaald, dit waren Jelle Kommerie en Tjitske den Boer. Verder waren er 3 personen die 58 punten hadden behaald: Gjetsje ter Horst, Harmen Schaafsma en Jacob Hansma. Zij ontvingen hiermee de prijzen drie tot en met vijf.

Gezelligheid kent geen tijd

Naast de 46 deelnemers aan het toernooi, zijn ook veel oud-leden deze avond langsgekomen om gezellig bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Ook werden oude foto’s en filmbeelden vertoond op een scherm bij de bar, waarbij ook veel herinneringen werden opgehaald aan de afgelopen 25 jaar. Een prachtige aanleiding om weer bij te praten met alle aanwezigen die verbonden zijn geweest aan de vereniging. Het ophalen van deze herinneringen ging lange tijd door na de prijsuitreiking in de bar, waar dorpshuisbeheerder Ate Meindertsma iedereen voorzag van een natje en een droogje.

Toekomst van de vereniging

Het bestuur ziet toekomst van de vereniging met vertrouwen tegemoet. Er is een groep van 25 spelers die iedere vrijdagavond om 20.00 uur speelt in de sporthal van dorpshuis “De Nije Warf” in Wâlterswâld. Wellicht dat een deel van onze oud-leden ook weer komt spelen, naar aanleiding van het plezier dat ze hebben beleefd tijdens het toernooi. Maar mocht u zelf ook interesse hebben om te kijken of badminton iets voor u is, dan kunt u gerust op vrijdagavond eens vrijblijvend komen meespelen. Meer informatie over badmintonclub It Plûmke kunt u vinden op:

Auteur: Redactie RTVNOF
It Plûmke kijkt terug op een geslaagd reünietoernooi · Foto('s): It Plûmke
  It Plûmke

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio