Jacob de Vries uit Blija Fries Kampioen autocross

Zondag 07-07-2019
BLAUHÛS - Op 7 juli werd bij de FAC de 40ste editie van het Fries kampioenschap autocross verreden. Door de langdurige droogte was de organisatie de afgelopen dagen veel tijd besteed aan de baan.

Voor de coureurs was het de hele dag een uitdaging om de winnende afstelling te vinden in de kwalificatierondes voor de grote finale. Onder het toeziend oog van ruim 2.000 fans pakte Jacob de Vries uit Blija met een paar rondes voor tijd de leiding en stond deze niet meer af.

In de FAC1600 klasse wist Roel de Vries de kemphanen Arjen Visser uit Nijland en Jaap van der Velde uit Oosterend voor te blijven. Waar de 2 kemphanen vochten om positie kon Roel wegrijden en genoeg marge opbouwen voor de overwinning en het Fries kampioenschap in zijn klasse.

Engelsman Dave Polley mocht zich voor de tweede keer in zijn loopbaan Fries Kampioen kronen. De coureur uit Norfolk reed zich tijdens de finale sterk naar voren en stond de leiding niet meer af.

Dokkumer Sybe van der Wal wist eindelijk het Fries kampioenschap in de rodeo klasse te pakken. Na het winnen van veel titels had hij nog nooit het Fries kampioenschap gewonnen. Tijdens de finale zat alles mee en zag de Dokkumer als eerste de finish.

Uitslagen: www.FAC-autocross.nl  Foto`s en video`s: www.RaRaRacing.nl

terug naar overzicht
Jacob de Vries uit Blija Fries Kampioen autocrossSybe van der Wal uit Dokkum Fries Kampioen rodeoMeer foto´s op www.rtvnof.nl
© Foto's: RaRaRacing.nl


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie