Jacobi (PvdA) bepleit monumentenstatus Windlust Burum · Foto('s): Jan Beets
  Jan Beets

Jacobi (PvdA) bepleit monumentenstatus Windlust Burum

zaterdag 25 januari 2014

Tweede Kamerlid Lutz Jacobi van de PvdA gaat haar inzetten om de monumentenstatus te behouden voor de molen Windlust in Burum. Dat zei de politica zaterdag in de Weekend Nieuwsshow op Streekomroep RTV NOF. Jacobi was in Westergeest vanwege de aftrap van de verkiezingscampagne voor de raadsverkiezingen 2014. 

Na de verwoestende brand, paaszondag 2012, werd besloten om niet een nieuwe molen te bouwen, maar de oude molen Windlust uit 1787 te herstellen zoals hij was. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) houdt echter vast aan het standpunt dat er te weinig originele bouwmaterialen over zijn gebleven na de brand om de monumentenstatus voor Windlust te behouden.

Volgens Jacobi is dat onzin en daarom gaat ze zich actief bezig houden met een lobby om te zorgen dat het standpunt van de Rijksdienst veranderd en Burum toch recht heeft op een status en bijdrage in de kosten voor het onderhoud van de karakteristieke molen. ‘Dit moeten we voorelkaar krijgen’, aldus het PvdA Tweede Kamerlid.

Luister hieronder naar het fragment van RTV NOF Weekend Nieuwsshow met Lutz Jacobi (PvdA): 

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?