Jakob van der Wal turnt naar ticket voor de halve finale · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Jakob van der Wal turnt naar ticket voor de halve finale

maandag 01 april 2019

Afgelopen weekend stond Purmerend in het teken van de kwartfinale. Voor GVV Feanwâlden deden maar liefst 6 turners aan deze kwartfinale mee.

Zaterdag was het de beurt aan Reinder van Ens (Garijp). Reinder turnt 3e divisie pupil niveau 15. Na een armblessure vorig seizoen heeft hij zich flink terug moeten knokken in het seizoen. Hij turnde een prachtige wedstrijd en kreeg op sprong zelfs een score van 20.05 de hoogste score in zijn categorie. Reinder plaatst zich niet voor de halve finale. Hij werd 12e van de 36 turners.

Zondag was het de beurt aan Jakob van der Wal (Bergum), Johannes Rijpma (Gytsjerk) en Tom van den Bremer (Damwoude). De jongens turnen 3e divisie instap niveau 17. De jongens turnden goed maar lieten af en toe punten liggen. Jakob turnde naar de 10e plaats en plaatst zich voor de halve finale in Enschede. Johannes werd net achter Jakob 11e. Tom werd 19e.

De 3e divisie jeugd niveau 9 turners van GVV; Aiden Kranghand (Ried) en Andries Groenewoud (Hardegarijp) mochten in de 2e ronde in actie komen. De jongens begonnen erg goed aan de wedstrijd. Op sprong behaalde Andries de hoogste score (11,200) in zijn categorie. Aiden behaalde op vloer een score van 11,600 een de 2e plaats. Helaas maakten beide turners een val op voltige waardoor ze de doorstroming mislopen. Andries werd 17e en Aiden werd 18e.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00