VIDEO: Jan Dulles, Robin Slutter en Ellen ten Damme schitteren tijdens Night of the Praams

Vrijdag 06-09-2019
DOKKUM - Op de Zijl in Dokkum vond vrijdagavond de Night of the Praams plaats, het traditionele openingsconcert van de Admiraliteitsdagen. Artiesten Jan Dulles, Ellen ten Damme en Robin Slutter traden op met het Admiraliteits Orkest.

Jan Dulles is lid van de Volendamse band de 3JS. Het publiek op de Zijl zong luidkeels mee met ‘Het Wiegelied’, ‘De Pastorale’ en ‘Hart van mijn gevoel’. Ellen ten Damme is bekend als zangeres en actrice, ze bracht een aantal van haar eigen repertoire: ‘Dernière Danse’, ‘Champs Elysee’ en ‘Non, non rien a changé’. Ook zong ze een aantal Duitse nummers.

Met zijn achtergrond bij folkrockband Scrum zorgde Robin Slutter voor het meest stevige en opzwepende gedeelte van de avond. Zoals dat bij de Night of the Praams traditie is, zingen de artiesten ook heel wat nummers samen en brengen ze covers. Ook dat vond het publiek erg mooi.

Wolter Kroes kwam langs als special guest en zong de liederen: ‘Wat een heerlijke dag’ en ‘Viva Hollandia’. Tevens was Maarten van der Weijden te gast, om terug te blikken op zijn zwemelfstedentocht. Net als voorgaande jaren was ook de MS Markol weer aanwezig. Deze speciale boot voor mensen met een beperking maakte het mogelijk dat deze avond voor iedereen toegankelijk was.

De MS Markol zal ook zaterdagavond en zondagmiddag aanwezig zijn. Op de Markt was het tijdens Night of the Praams groot feest met Mooi Wark en The Night Flight, het feest duurde hier tot 01.30 uur en de Markt was gezellig vol.

De Admiraliteitsdagen zijn dit jaar van 5 t/m 8 september. Streekomroep RTV NOF doet het hele weekend live verslag via radio, televisie, onze website en social media. Wil je in HD-kwaliteit kijken? Check dan de live streams op Facebook/YouTube en de stream via de RTV NOF app en website.

 Verslaggeefster Esther ging na afloop van een reactie halen van MOOI WARK:terug naar overzicht
Ellen ten Damme op het hoofdpodiumLicht, water en showBedankjes, bloemen en zoenen (Meer foto's www.rtvnof)
© Foto's: Peters Foto Nieuws/ Bote Sape Schoorstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie