Jeugd laat het stormen in De Groen · Foto('s): Stichting De Groen Kunst & Cultuur Dokkum
  Stichting De Groen Kunst & Cultuur Dokkum

Jeugd laat het stormen in De Groen

maandag 25 oktober 2021

DOKKUM – Dinsdag 19 oktober ‘stormde’ het activiteiten in De Groen. Speciaal voor de jeugd tot 18 jaar werden inloopworkshops georganiseerd voor een creatieve invulling van de herfstvakantie.

Bijna vijftig kinderen en jongeren profiteerden van het royale aanbod dat mede door een bijdrage van de gemeente Noardoast Fryslân mogelijk werd gemaakt. Er werd kennis gemaakt met o.a. theater, tekenen, spraypainting, beeldhouwen, pottenbakken, yoga, mindfulness, kickbox- en mindfun. De Groen hoopt met dit aanbod een gezond alternatief te bieden in vakantieperiodes voor de thuisblijvers. “Het is belangrijk kinderen en jongeren hun creativiteit te helpen ontdekken en te ontwikkelen. Het gaat natuurlijk om ontspanning en plezier, maar ook om het aanleren van praktische vaardigheden, stimuleren van motoriek en het maken van keuzes. Iedereen heeft behoefte om iets moois te maken of iets leuks te doen. Dat dat ook zonder smartphone of Ipad kan ervaren ze hier”, grapt Hepie de Haan, een van de aanbieders, met een serieuze ondertoon.

De Groen is ook betrokken bij lesprogramma’s op basis- en middelbare scholen. Praktijkgerichte educatie en welzijn vormen een belangrijke poot binnen de stichting die o.a. ook aanbod realiseert voor senioren en mantelzorgers. “Het vakantieaanbod voor de Jeugd voorziet duidelijk in een behoefte: we hebben nu al vraag gekregen voor activiteiten in de Kerstvakantie. Het zou fijn zijn als er een structureel vakantieaanbod gerealiseerd kan worden. Daar willen we ons zeker voor inzetten!”. Meer informatie over activiteiten op De Groen is te vinden op de website www.de-groen-dokkum.nl

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio