VCR JO13-1 voorjaarskampioen 2018 · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

VCR JO13-1 voorjaarskampioen 2018

maandag 04 juni 2018

Na in de najaarscompetitie als tweede te zijn geëindigd werd in de voorjaarscompetitie wel de titel binnengesleept door de JO13-1. De 1e wedstrijd werd nog vrij kansloos verloren van Geel Wit JO13-1. Maar ja, wie wint er wel op Ameland. Na een benauwde zege van 1-0 op Oostergo / WTOC in de laatste minuut in de 2e wedstrijd ging het lopen bij de mannen. Alleen bij Broekster Wâlden werd nog gelijkgespeeld in een snikhete avondwedstrijd. De rest werd allemaal gewonnen. Veel wedstrijden werden na een achterstand met minimaal verschil gewonnen. Wat een karakter jongens.

Donderavond 31 mei was de laatste competitiewedstrijd en die moest worden gewonnen om kampioen te worden. Wat een spanning bij de heren. Uit tegen Dokkum stonden de mannen na 2 minuten alweer met 1-0 achter. Zou het dan toch nog mis gaan? Geen overwinning was gemakkelijk dit seizoen dus hielden de vele meegereisde supporters de adem in. Gelukkig rechten de jongens de rug en werd de achterstand omgebogen in een 1-5 overwinning.De doelpunten vielen nu wel op het de juiste moment en werd er in de laatste wedstrijd toch nog een simpele zege behaald. Martinus, Brend, Chris, Reitse Sikke, Jelmer, Tobias, Bjorn, Niels, Robert, Rutmer Jan, Ids, Marijn, Jisse en natuurlijk de gastspelers Kevin, Lieuwe, Martijn, Tjeard Hoeke en Hylke van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat.

Ook de trainers Kees, Jouke en Jacco willen ze bedanken voor alles wat de spelers hebben geleerd dit seizoen. Ze zijn individueel en als ploeg enorm gegroeid de afgelopen maanden met het kampioenschap als beloning. Allen bedankt voor een geweldig seizoen.