Johan Talsma: inwoners Hallum kopen massaal metaaldetectoren

Vrijdag 08-11-2019
HALLUM - INGEZONDEN

Gemeente Noardeast Fryslan en de voltallige coalitie partijen zijn er namelijk van overtuigd dat er ergens in Hallum 195.000 euro te vinden is.  Een prachtig plan is voor een tweede keer afgeschoten in de gemeente raad. Was het de vorige keer gemeente Ferwerderadeel die het plan naar de knoppen hielp deze keer was het de nieuwe gemeente Noardeast Fryslan.

De naam van het coalitie akkoord is blijkbaar verandert, was het eerst “Trochpakke mei elkoar foarut” is het nu “Stadich mei elkoar efterút”. Doorpakken en samen voorruit daar is Bruisend Hart een voorbeeld van, plan vanuit de gemeenschap op zoek naar het laatste geld. Onze gemeente denkt daar blijkbaar anders over en is niet bereid te zorgen voor voldoende geld. 600.000 kunnen ze krijgen en de steun van wethouder de Graaf.

Een gat van 195.000 is simpel weg niet te vullen maar daar denkt de coalitie anders over. Wij blijven het met grote zorg volgen maar zijn bang dat het uiteindelijk stuk loopt op starheid van deze gemeente. De gemeente mag nu weer de onderhoudskosten in de begroting op gaan nemen van de oude gebouwen en dan over vijf jaar tot de conclusie het misschien beter was geweest om toch meer te investeren in nieuwbouw. Dan is het denken wij alleen wel te laat of de gemeente moet dan bereid zijn zonder hulp van de inwoners nieuw te bouwen voor ruim 1,5 miljoen.

Rest ons maar 1 vraag. Is Holwerd zoveel belangrijker als Hallum?

Onze reactie op de genomen begroting groeten
Johan Talsma
ELP-NEF

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie