Jongeren uit Noardeast-Fryslân worden ‘Politiek Actief’ · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Jongeren uit Noardeast-Fryslân worden ‘Politiek Actief’

dinsdag 20 november 2018

Afgelopen week vond een aantal politiek bewuste acties op het onderwijs in Dokkum en Kollum plaats. In samenwerking met de jongerenwerkers van Stichting Welzijn het Bolwerk en Timpaan Welzijn werd met medewerking van een aantal VO en MBO scholen op maandag 12 en donderdag 15 november het project ‘Politiek Actief’ georganiseerd.

Met het oog op de aankomende verkiezingen voor de nieuwe gemeente Noardeast Fryslân waren diverse politieke partijen op de school aanwezig om te vertellen wat zij in de nieuwe gemeente voor de jeugd kunnen betekenen. Ook de jeugd onder de 18 werd hierin meegenomen, ze kregen alle gelegenheid om de toekomstige raadsleden te vertellen wat er in hun omgeving anders zou moeten.

Dit was ook het doel van het project: Jongeren betrekken bij de politiek en laten nadenken over wat zij belangrijk vinden voor hun dorp en hun gemeente. Dat jongeren nog geen 18 zijn, betekent immers niet dat zij niks belangrijks hebben te zeggen. Uit de gesprekken bleek met name dat jeugd zich zorgen maakt over de toekomst van de Dorpsfeesten maar ook dat ze graag meer voorzieningen voor jongeren in hun dorp zouden willen.

Aan het einde van de dag kregen alle jongeren de gelegenheid om te stemmen op hun favoriete partij. Jongeren in de leeftijd van 15 – 20 jaar op diverse VO- en MBO scholen in zowel Dongeradeel als Kollumerland zijn bezocht en hebben de gelegenheid gekregen om op hun favoriete partij te stemmen. Al deze stemmen zijn meegenomen en opgeteld door het jongerenwerk van Stichting Welzijn het Bolwerk en Timpaan. De grote winnaar van deze schaduwverkiezingen is hieruit de FNP gebleken, met 52% van de 259 stemmen. De VVD komt op een tweede plek met 12% en de Eerste Lokale Partij bezit een derde plek met 10% van de stemmen.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Jongeren uit Noardeast-Fryslân worden ‘Politiek Actief’ · Foto('s): Eigen foto
Jongeren uit Noardeast-Fryslân worden ‘Politiek Actief’ · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio