Jubilea viering in de Protestantse Gemeente – Oosternijkerk

Zondag 08-12-2019
OOSTERNIJKERK - Bote Holwerda 50 jaar organist en Ljibbe Weidenaar 30 jaar organist.
Zondag 8 december werd naast de viering van tweede advent ook het jubileum gevierd van beide organisten van de Protestantse Gemeente Oosternijkerk.

Bote Holwerda is meer dan 50 jaar organist. Hij begon zijn carrière als negenjarig jongetje thuis op een traporgel. In het begin kreeg hij les van Sjouke Dijkstra uit Dokkum. Vanaf zijn veertiende werd Siemen Heeringa zijn grote leermeester. Hij mocht toen met permissie van de kerkenraad en onder toezicht af en toe spelen op het gloednieuwe orgel in De Bining (de toenmalige gereformeerde kerk).

Ljibbe Weidenaar beleeft zijn 30 jarig jubileum. Hij werd tijdens een huisbezoek door wijkouderling mevr. Buwalda plotseling gevraagd om kerkorganist te worden. Dit bleek op aansporing van ds. Van der Sloot. Ljibbe zat toen bij een muziekgroepje en speelde graag wat populaire liedjes. Maar Psalmen en Gezangen waren toch wat anders. Ook Ljibbe kreeg les van Siemen Heeringa.

Deze zette beide leerlingen voor het blok met de woorden: ‘ik bin der fannemiddei net, do mast dy d’r mar mei rêde.’ En dat deden ze, 30 en meer dan 50 jaar lang.

De Protestantse Gemeente Oosternijkerk is hen zeer erkentelijk voor hun jarenlange inzet. Zondag aan zondag mogen we luisteren naar hun kundige orgelspel en wordt de kerk gevuld met spel en zang. We mochten met trots Bote Holwerda en Ljibbe Weidenaar de kerkelijke oorkonde en bijbehorende erepenning uitreiken.

terug naar overzicht
Bote Holwerda 50 jaar organist en Ljibbe Weidenaar 30 jaar organistBote Holwerda 50 jaar organist Ljibbe Weidenaar 30 jaar organistHet hele verhaal en alle foto's zijn te vinden op www.rtvnof.nl
© Foto's: Peters Foto Nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie