Jumbo Supermarkt Dokkum sponsort Stichting Oud Dockum

Woensdag 04-12-2019
DOKKUM - Jumbo Supermarkt Dokkum verbindt zich sinds jaar en dag aan vele goede doelen. Dit jaar doneert supermarkteigenaar Titus Vogt voor het eerst € 500,- aan Stichting Oud Dockum. Dit bedrag zal hij de komende drie jaar steeds overmaken aan de stichting, die zich -praktisch en pragmatisch- inzet voor het behoud van onze unieke binnenstad.

Titus Vogt raakte afgelopen september tijdens de Open Monumentendag in gesprek met Jan Buwalda, secretaris van Stichting Oud Dockum. Vogt enthousiast aan het woord: “Hier staat een rasechte Dokkumer met een warm hart voor deze stad, daarom wil ik de stichting graag ondersteunen. Ze hebben het beste voor met het cultuurhistorische erfgoed waar Dokkum zo rijk aan is. Ik zie deze donatie voor de komende drie jaren dan ook niet sec als sponsoring maar als een vorm van co-ambassadeurschap voor de stad. Sámen de schouders eronder en Dokkum op haar mooist laten zien met zijn allen! We kunnen trots zijn op ons stêdsje en dat collectief uitdragen. Dit is een heel mooie manier om elkaar te ondersteunen en versterken.”

Stichting Oud Dockum houdt regelmatig lezingen over de historie van Dokkum en organiseert tevens de jaarlijkse Dokkumer Open Monumentendag. Ook ondersteunt de stichting initiatieven zoals de lokale ‘Plannenkamer’. Veel van dit alles doet de stichting natuurlijk niet alleen maar gebeurt in goede samenwerking met onder andere gemeente Noardeast-Fryslân, Adema Architecten, Museum Dokkum en overige samenwerkingsverbanden.

Stichting Oud Dockum is zeer verguld met de bijdragen van Titus Vogt. Jan Buwalda meldt verheugd: “Wij zijn de heer Vogt enorm erkentelijk voor zijn steun de komende drie jaar! Dit biedt ons meer slagkracht voor onze plannen. Veelal kleine initiatieven maar o zo belangrijk voor het in stand houden van de stad.”

Zo is Stichting Oud Dockum momenteel bezig met het visueel opknappen van de zogenaamde Vermaningsteeg in het centrum. Jumbo Supermarkt Dokkum ondersteunt alle initiatieven van de stichting van harte en sluit hierbij dus officieel aan als meerjarige donateur c.q. ambassadeur.

Bent u ook ondernemer en/of hebt u hart voor onze bijzondere stad en wilt u onze werken voor het behoud van een ‘gave’ Dokkumer binnenstad steunen? U kunt altijd even contact opnemen met voorzitter Niek Geelhoed of secretaris Jan Buwalda.

www.oud-dockum.nl

terug naar overzicht
Titus Vogt en Peter Feenstra feliciteren secretaris Jan BuwaldaLees het hele verhaal op www.rtvnof.nlHallo Jumbo.....Wie zet nou wie op de foto?
© Foto's: Peter Tromp / Tineke Admiraal

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie