Kabelnoord start met aanleg glasvezel afgelegen adressen · Foto('s): Kabelnoord
  Kabelnoord

Kabelnoord start met aanleg glasvezel afgelegen adressen

maandag 03 juli 2023

DOKKUM – Ruim 650 superwitte adressen in het buitengebied van de gemeenten Waadhoeke, Harlingen, Noardeast-Fryslân en een deel van Leeuwarden krijgen een glasvezelaansluiting. Kabelnoord legt in opdracht van de Provincie Fryslân glasvezel aan naar deze ver afgelegen adressen op het platteland. Directeur Daan van Beek (Kabelnoord) en wethouder Jouke Douwe de Vries (gemeente Noardeast-Fryslân) gaven het officiële startsein voor de aanleg van glasvezel in Hallum.

Zonder belemmeringen meedoen aan de digitale samenleving

Daan van Beek: “Wij zijn blij dat we ook op deze afgelegen plekken een snelle en toekomstbestendige glasvezelverbinding kunnen realiseren. We zien dat grote landelijke marktpartijen deze adressen overslaan bij de aanleg van glasvezel. Kabelnoord streeft ernaar dat iedereen zonder belemmering mee kan (blijven) doen aan de digitale samenleving. Daarom leggen we glasvezel aan in kernen én op het platteland: van de Friezen voor de Friezen.”

Aanleg van start

In de afgelopen maanden is de aanleg voorbereid. Bewoners hebben zich aangemeld, er is een technisch ontwerp gemaakt, er zijn vergunningen aangevraagd en er zijn afspraken gemaakt met gemeenten, de provincie en banken. Euronet Infratechniek is geselecteerd als aannemer. Zij verzorgen de aanleg van glasvezel in opdracht van Kabelnoord. Betrokken bewoners ontvangen post en kunnen bellen of een afspraak inplannen om hun providerkeuze door te geven.

Van de Friesland voor Friesland

Kabelnoord is een regionale Friese netwerkbeheerder en aanbieder van internet, televisie en telefonie. Vier Friese gemeenten zijn de aandeelhouders van Kabelnoord. Het bedrijf zorgt voor een betrouwbare glasvezelverbinding in de regio Noordoost Fryslân en in een deel van het buitengebied van de provincie Fryslân.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio