Kan makkelijk wint spectaculaire De Quizshow in Burum

Zaterdag 09-02-2019
BURUM - Dorpshuis Toutenburg in Burum was vrijdagavond het decor van een spectaculaire quizshow. Maar liefst 22 teams streden tegen elkaar om de titel ‘Beste quizteam van Burum’ in de wacht te slepen.

De interactieve spelshow, die werd verzorgd door Bouke Koning, bestond uit verschillende rondes. Diverse categorieën zoals sport, politiek, wiskunde, geheugen, taal en muziek kwamen voorbij. Speciaal voor Burum was er ook een blok met vragen over de historie van het dorp. Team ‘Kan makkelijk’ won met een miniem verschil van 10 punten de Quiz en ging er met de schitterende bokaal vandoor.

Om De Quizshow van BoukeKoning.nl te spelen was de hele gymzaal van het dorpshuis omgebouwd tot een ware quizarena, waardoor er een spectaculaire ambiance was gecreëerd. Gastheer Renze Poortinga (beheerder van het dorpshuis) had de zaal ter beschikking gesteld en zorgde uitstekend voor de innerlijke mens. Uniek aan het concept ‘De Quizshow’ is dat teams elektronisch hun antwoorden insturen. Door middel van stemkastjes kon het antwoord worden ingetoetst. Dit moest natuurlijk wel binnen de tijd om de punten binnen te kunnen slepen.

De rondes bestonden uit vragen met meerdere antwoordmogelijkheden. Deze werden afgewisseld met fotovragen over bijvoorbeeld ministers of namen van Olympische sporters koppelen aan de juiste sport. De vragen werden afgewisseld met instrumentale fragmenten van bekende en minder bekende, nieuwe en oudere muziek. Het team dat titel en artiest wist te noemen, kon extra punten verdienen.

Na 3 rondes kon rond 23.00 uur de winnaar bekend worden gemaakt. Na een aantal tussenstanden liep de spanning enorm op. Omdat de top erg dicht bij elkaar stond was het de grote vraag welk team uiteindelijk de meeste punten had vergaard. Team ‘Kan makkelijk’, bestaande uit Thomas, Herman, Tjipke en Hennie, won De Quizshow Burum met 560 punten. Tweede waren de ‘Patatbakkers’ (Jeanine, Sybren, Wim en Anne Jeen) met 550 punten, gevolgd door ‘Nieuwe buren’ (Renske, David, Jos en Sjoerdje) op de derde plaats met 540 punten.

De reacties na afloop van de show waren overweldigend. Mooi om te zien was dat deelnemers van alle leeftijden meededen en superfanatiek streden om de winst. Alle teams hebben een prachtige en stiekem ook leerzame avond gehad. Binnenkort worden er op www.boukekoning.nl meer foto’s getoond en er komt nog een aftermovie.

terug naar overzicht
Spectaculaire Quizshow in BurumQuizMaster Bouke Koning boekt volle zaalTeam Kan makkelijk, bestaande uit Thomas, Herman, Tjipke en Hennie, won De Quizshow
© Foto's: Peters Foto Nieuws l Beelderiseren.nl


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie