Kerstsferen bij de Noord-Friese Winkeltjesroute

Maandag 18-11-2019
Waar:
Burdaard
Wanneer:
Zaterdag 30-11-2019
Op zaterdag 30 november vindt de laatste winkeltjesroute van dit jaar plaats. Deze keer zijn de winkeltjes en ateliers omgetoverd in kerstsferen. De start van de winkeltjesroute is bij Bloemen Doorn Roosje aan de Wanswerterdijk 17 in Burdaard. De routekaart van de Noord-Friese Winkeltjesroute is verkrijgbaar bij alle deelnemers op de route of te downloaden via de site www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

De donkere dagen voor kerst staan weer voor de deur en dus is het tijd om onze huiskamers knus en gezellig te maken. Bij Bloemen Doorn Roosje kan men terecht voor mooie kerststukken en kerstdecoratie, alles om de woonkamer en de voordeur te verfraaien. In de maanden november en december worden er speciale kerstworkshops gegeven. Naast groenwerk voor kerst verkoopt Aukje Kingma, eigenaresse van Bloemen Doorn Roosje, boeketten, bloemstukken, bloemrouwwerk, bruidswerk, kleine woonaccessoires en cadeauartikelen. Zo tegen het einde van het jaar staat Bloemen Doorn Roosje regelmatig op fairs en is ze een begrip in de wijde omtrek. Ook bedrijven weten Aukje Kingma steeds beter te vinden voor een zogenaamd bloemenarrangement; Aukje ontzorgt het bedrijf door het verzorgen van alle bloemstukken voor op de balie, bij verjaardagen en jubiliea.

De Noord-Friese Winkeltjesroute strekt zich uit over het platteland langs de waddenzeekust en telt dertien winkeltjes en ateliers, vaak verscholen of op een terp, of ergens achteraf gelegen. Het ontdekken van de regio in combinatie met een bezoek aan de kleinschalige ondernemers, maakt de Noord-Friese Winkeltjesroute oprecht de moeite waard. De winkels en ateliers bieden vele verschillende artikelen met voor elk wat wils: woonaccessoires, brocante en curiosa, serviesgoed, schilderkunst en keramiek, handgemaakte kaarsen, ambachtelijk bedrukt linnen, glaskunst- en mozaïek, wol, bloemen, sieraden en mode. Onderweg zijn er verschillende adressen waar een koffiepauze of lunch ingelast kan worden. Voor vertrek de site raadplegen voor het laatste nieuws en recente openingstijden is een aanrader.

terug naar overzicht

© Foto's: eigen foto

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie