Kinderen openen Kûkhernewei tussen Feanwâlden en De Westereen · Foto('s): Centrale As
  Centrale As

Kinderen openen Kûkhernewei tussen Feanwâlden en De Westereen

dinsdag 03 november 2015

Dinsdag 3 november om 10:30 uur hebben zestig kinderen van basisschool ’t Pompeblêd en De Boustien uit De Westereen het viaduct Kûkhernewei tussen Feanwâlden en De Westereen geopend. De school die in het ‘Sintrale As vragenspel’ als eerste bij het lint kwam mocht daadwerkelijk de weg mee openen. Tjarko Faber van De Boustien heeft samen met Gerrit Geertjes van Pro Rail (opdrachtgever) en Albert Haitjema van Max Bögl (aannemer) het viaduct geopend. Hierna werd direct de Kûkhernewei voor alle verkeer opengesteld en is de bypass afgesloten.

Na de openingshandeling hebben de scholen spooronderdoorgang Feanwâlden bezocht. Deze twee scholen hebben dit kunstwerk geadopteerd. Vanuit elke school was er één leerling en één onderwijzer die namens de school het adoptiecontract heeft ondertekend. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland is de provincie met dit project gestart. Een aantal keer per jaar gaan de kinderen op locatiebezoek of krijgen ze een gastles in o.a. de volgende thema’s: ecologie, ontwerpen, meten, grondwerk, bouwtechniek, asfaltering, inrichting van de weg en verkeerseducatie.

De kinderen van deze twee scholen hebben Gerrit Geertjes en Albert Haitjema elk een koker overhandigd met daarin één van de contracten “de kokers zullen we goed bewaren en in de kelder van de spooronderdoorgang plaatsen, de eerste 100 jaar mag niemand daar meer aankomen’ aldus Albert Haitjema.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Kinderen openen Kûkhernewei tussen Feanwâlden en De Westereen · Foto('s): Centrale As
  Centrale As

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio