Kinderraad op de Professor Casimir · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Kinderraad op de Professor Casimir

vrijdag 27 januari 2023

KOLLUM – Fernanda, Edna, Daan, Bas, Inès, Marije, Laila, Naemi, Jantijn en Sonja hadden vrijdag een belangrijke vergadering op het programma staan. Voor de eerste keer kwam de kinderraad van de Casimir bij elkaar om het samen met de directie te hebben over het reilen en zeilen van de school.

De kinderen worden in de Raad gestimuleerd na te denken over en zich in te zetten voor de school. Ze leren zo beter zelfstandig te denken, opkomen voor hun rechten/belangen en te uiten wat er in ze omgaat. Daarnaast worden de onderwijsdoelen van het team gedeeld met de Raad. Hierdoor kan de Raad waardevolle feedback geven aan het team. Kortom actief burgerschap!

Waarom een kinderraad?

Kim van Soest: “Onze school draait om de kinderen. Het is belangrijk om te weten wat er in de kinderen omgaat, te luisteren naar wat er speelt en er vervolgens met elkaar mee aan het werk te gaan. De kinderen maken spelenderwijs kennis met democratische beginselen. Ze zijn immers vertegenwoordigers van hun klas- en schoolgenoten. Ook ervaren de kinderen dat ze meetellen, dat ze serieus genomen worden en bij de schoolorganisatie horen. De betrokkenheid en de verantwoordelijkheid van de kinderen wordt hierdoor vergroot.”

Chenine Bosch: “Bovendien leren ze realistische en haalbare doelen te stellen en leren ze belangrijke vaardigheden als luisteren naar elkaar, vergaderen, onderhandelen, samenwerken en terug te koppelen. We hopen op een fijne en effectieve samenwerking tussen ouders, leerlingen en team. Vandaag zijn we in ieder geval goed gestart. We kijken uit naar het vervolg!”

Auteur: Redactie RTV NOF Sake Beerstra
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Kinderraad op de Professor Casimir · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 18:00 - 19:00
  Lytse Klankjes
  Jikke Wiersma
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar Muzyk
  Klaske Ferwerda
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
  Mark en Frank Spijkers
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?