Freddy Kingma keert terug bij VV Blija · Foto('s): VV Blija
  VV Blija

Freddy Kingma keert terug bij VV Blija

vrijdag 19 juni 2020

BLIJA – Freddy Kingma speelt vanaf komend seizoen weer voor VV Blija. De 30-jarige technische en behendige buitenspeler (die tevens prima op de backpositie uit de voeten kan) keert na een afwezigheid van 5 jaar weer terug op de voetbalvelden. Het bestuur en de technische staf van v.v. Blija zijn blij met de terugkeer van ‘de Maradonna van de klaai’. Samen met de huidige selectiespelers Dennie Bakker en Ruurd Verbeek vormde Kingma jarenlang een gevaarlijk aanvalstrio. In de zomer van 2015 besloot Kingma om te stoppen met voetballen. Dit omdat het trainen en voetballen op zaterdag niet meer te combineren viel met zijn werk.

Nu keert de snelle buitenspeler (die tevens prima op de backpositie uit de voeten kan) dus terug naar v.v. Blija. Na zijn besluit om te stoppen heeft Kingma altijd goede contacten gehouden. “Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad bij de v.v. Blija en veel selectiespelers zijn vrienden van me. Dus toen Blija mij benaderde was de keuze eigenlijk ook snel gemaakt. Ik heb veel zin om weer te beginnen!”.

“Wij zijn erg blij met de komst van Kingma. Hij is een ervaren speler die op meerdere posities inzetbaar is en met zijn techniek en snelheid gaat er altijd dreiging van hem uit” aldus Sander Terpstra, trainer van v.v. Blija. Kingma is na Elger Turksma (afkomstig van SDS) en Aron Beintema (Be Quick Dokkum) de derde versterking voor v.v. Blija. In een eerder stadium gaven ook Dirk Kamma en Marnix Teunissen aan weer op prestatieniveau te willen voetballen. Beide spelers waren de afgelopen jaren op eigen initiatief actief in het 2e elftal.

Freddy Kingma keert terug bij VV Blija · Foto('s): VV Blija
  VV Blija

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?