Klasseverschil nekt korfballers Veenwouden · Foto('s): Hannah Koehoorn
  Hannah Koehoorn

Klasseverschil nekt korfballers Veenwouden

zondag 20 september 2015

Dat Veenwouden zaterdag punten zou kunnen behalen in de korfbalwedstrijd tegen Flamingo’s, was voor de wedstrijd niet voorzien. De tegenstanders, die afgelopen seizoen degradeerden hebben in de eerdere wedstrijden van dit seizoen hun tegenstanders stuk voor stuk laten zien dat ze een klasse beter zijn.

Voor de mensen uit Feanwâlden was het dus zaak om vanaf het begin van de wedstrijd alle zeilen bij te zetten: fel verdedigen en rustig de eigen kansen verzilveren. Zaterdag moest de basisformatie het wegens ziekte helaas doen zonder Henk Moorlag, hij is altijd goed voor verschillende doelpunten in de wedstrijden. Simon Talsma verving hem.

In de eerste minuten bleef het aftasten en Veenwouden opende daarna de score met een fraai afstandschot van Marit Haisma. Daarna wisten de gasten een gat te slaan van vier doelpunten voor Veenwouden weer een doelpunt kon laten aantekenen.

Met een ruststand van 4-12 werden de kleedkamers opgezocht. Na de pauze wist Veenwouden het spel van de tegenstanders iets meer te ontregelen en verdedigend ging het ook beter. Desondanks bleven de gasten zuiver schieten en konden ze de stand verder uitbouwen.

In de tweede helft bleef ook Veenwouden alles op alles zetten om punten te scoren. Net als in de eerste helft werden er vier doelpunten gemaakt. Flamingo´s wist er nog acht aan het aantal tijdens de rust toe te voegen. Eindstand 8-20. Doelpunten Veenwouden: Daniël Keizer 5 (waarvan 4 strafworpen), Marit Haisma, Klaas de Boer en Han Vastenhoud ieder 1.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00