Kleuters op de Nynke van Hichtum leren Engels

Dinsdag 21-01-2020
DOKKUM - Op de Nynke van Hichtum wordt sinds kort tijdens de lessen Engels gewerkt met een native speaker. Haar naam is Miss Marion. Iedere week geeft ze aan alle groepen les samen met de vaste leerkracht.

Tijdens deze les spreken miss Marion en de leerkracht Engels met de kinderen. Dat is wel zo fijn voor haar, want miss Marion verstaat en spreekt alleen maar Engels. De kinderen leren op deze manier de Engelse taal spelenderwijs. In de hoogste groepen wordt natuurlijk ook Engels geschreven. En dan is het handig als leerlingen een liedje in het Engels willen schrijven of vertalen naar het Engels dat miss Marion hierbij kan helpen.

Bij de kleuters worden liedjes gezongen en spelletjes gespeeld, speciaal voor miss Marion gebeurt dat natuurlijk allemaal in het Engels. Leerkrachten komen tijdens zo’n les soms tot verrassende ontdekkingen. Een leerling die vaak heel stil is in de groep blijkt dan al aardig wat Engels te kunnen spreken en verstaan. Mooi om zo op deze manier weer andere talenten van leerlingen te ontdekken.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie