Klinkende 4-0 overwinning dames DOS · Foto('s): Sake Beerstra

Klinkende 4-0 overwinning dames DOS

vrijdag 15 oktober 2021

KOLLUMERZWAAG – De volleybaldames van DOS Kollumerzwaag hebben donderdag met duidelijke cijfers gewonnen van VC Drachten. In een goed gevulde sporthal pakten de dames de volle vijf punten.

De thuisploeg kwam nog wat stroef uit de startblokken en moest even warmdraaien. Daarom ging de strijd lang gelijk op. DOS was duidelijk de bovenliggende partij, maar Drachten bracht veel ballen terug en wist veel aanvallen te verdedigen. Het slimme spel van Irene Winter zorgde voor veel punten en na een spannende eindfase drukte DOS door en sleepte de set binnen met 25-22.

In de tweede set waren de teams ook weer aan elkaar gewaagd. Drachten kwam wat beter door, maar had geen antwoord op de prikballen en de scherpe opslag van DOS. Een lange serve serie van Carien Vermue bracht de dames in een flow en de set werd uiteindelijk moeiteloos binnengehaald met 25-16.

Dit was ook het beeld in de derde set: lange rally’s en twee teams die hard vochten voor de punten. Door eigen foutjes maakten de Kollumerzwaagster dames het zichzelf onnodig moeilijk, maar de ploeg wist zich op tijd te herstellen. Met hun lastige serve en bekeken spel trokken ze ook de derde set naar zich toe: 25-21.

In de laatste set was het verzet van de Drachtsters gebroken. Door een lange opslagserie van Rianne Loonstra liep de thuisploeg zo ver uit, dat de setwinst hun niet meer kon ontgaan: 25-13.

Een zeer welkome overwinning voor DOS die vertrouwen geeft voor het vervolg van de competitie. Komende week is het herfstvakantie, de volgende wedstrijd is 28 oktober uit tegen Kwiek Damwâld.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00