Knappe prestaties Leonie Bentveld bij veldrijden · Foto('s): 

Knappe prestaties Leonie Bentveld bij veldrijden

maandag 11 december 2017

Voor Nederlands Kampioen jeugdveldrijden Leonie Bentveld is het veldrijseizoen al weer een poosje bezig. Naast de landelijke KNWU wedstrijden staan er ook regelmatig regionale ICW wedstrijden op haar programma. Afgelopen zaterdag werd er afgereisd naar het Brabantse Moergestel waar het plaatselijke wielercomité weer een mooie wedstrijd had georganiseerd.

Omdat Leonie in het landelijke klassement als eerste bij de meisjes staat mocht zij wederom vooraan starten naast de jongens die het landelijke klassement aanvoeren. Ze had een hele goede start en ging als 4e het veld in want ze moest drie jongens voor zich laten. Deze drie jongens waren te sterk voor haar maar samen met de 4e jongen werd er een mooie strijd gestreden. Door haar lengte was Leonie op de trap een stuk sneller en kon ze uiteindelijk deze jongen van zich afschudden en achter zich laten.

Zodoende kwam ze als vierde overall over de finish. Wederom wist ze ook deze wedstrijd, net als alle zes voorgaande, als eerste meisje te finishen wat op zich al een hele prestatie is. Zondag stond er een ICW wedstrijd op het programma en deze werd verreden op het Ronostrand. Zoals de naam van de locatie al zegt is dit heel veel zand. Bij de ICW start je met meerdere leeftijdscategorieën in één keer waarbij Leonie tot de jongste categorie hoort. Net zoals zaterdag was haar start weer uitstekend. Zodoende kon ze als eerste het strand op en gestaag in het zware natte zand haar voorsprong uitbouwen.
Halverwege de wedstrijd begon het ook nog te sneeuwen wat het alleen maar zwaarder maakte. Uiteindelijk wist ze haar voorsprong uit te bouwen tot meer dan een minuut op nummer twee.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Knappe prestaties Leonie Bentveld bij veldrijden · Foto('s): 
Knappe prestaties Leonie Bentveld bij veldrijden · Foto('s): 
Knappe prestaties Leonie Bentveld bij veldrijden · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio