Knappe prestaties Leonie Bentveld bij veldrijden · Foto('s): 

Knappe prestaties Leonie Bentveld bij veldrijden

maandag 11 december 2017

Voor Nederlands Kampioen jeugdveldrijden Leonie Bentveld is het veldrijseizoen al weer een poosje bezig. Naast de landelijke KNWU wedstrijden staan er ook regelmatig regionale ICW wedstrijden op haar programma. Afgelopen zaterdag werd er afgereisd naar het Brabantse Moergestel waar het plaatselijke wielercomité weer een mooie wedstrijd had georganiseerd.

Omdat Leonie in het landelijke klassement als eerste bij de meisjes staat mocht zij wederom vooraan starten naast de jongens die het landelijke klassement aanvoeren. Ze had een hele goede start en ging als 4e het veld in want ze moest drie jongens voor zich laten. Deze drie jongens waren te sterk voor haar maar samen met de 4e jongen werd er een mooie strijd gestreden. Door haar lengte was Leonie op de trap een stuk sneller en kon ze uiteindelijk deze jongen van zich afschudden en achter zich laten.

Zodoende kwam ze als vierde overall over de finish. Wederom wist ze ook deze wedstrijd, net als alle zes voorgaande, als eerste meisje te finishen wat op zich al een hele prestatie is. Zondag stond er een ICW wedstrijd op het programma en deze werd verreden op het Ronostrand. Zoals de naam van de locatie al zegt is dit heel veel zand. Bij de ICW start je met meerdere leeftijdscategorieën in één keer waarbij Leonie tot de jongste categorie hoort. Net zoals zaterdag was haar start weer uitstekend. Zodoende kon ze als eerste het strand op en gestaag in het zware natte zand haar voorsprong uitbouwen.
Halverwege de wedstrijd begon het ook nog te sneeuwen wat het alleen maar zwaarder maakte. Uiteindelijk wist ze haar voorsprong uit te bouwen tot meer dan een minuut op nummer twee.

Knappe prestaties Leonie Bentveld bij veldrijden · Foto('s): 
Knappe prestaties Leonie Bentveld bij veldrijden · Foto('s): 
Knappe prestaties Leonie Bentveld bij veldrijden · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio