KNKB schoolmeisjes A en B klas Niawier

Woensdag 04-09-2019
NIAWIER - Op zaterdag 31 augustus werd een extra ingelaste wedstrijd voor schoolmeisjes georganiseerd bij Kf de Trije Doarpen. Er was deze week een gat in de agenda voor deze categorie en daarom werd 2 weken geleden besloten om de meiden naar Niawier te halen. Met behulp van de Tc, vrijwilligers en vele ouders kon de wedstrijd op touw worden gezet.

Er stonden 23 meisjes op de lijst die onder extreem warme temperaturen hun wedstrijden kaatsten, er werd gekaatst in een A en B klas. Sponsoren waren SDS Niawier, Veenma Mechanisatie Dokkum, Slagerij Menno Hoekstra Anjum en Maatschap Sijtsma/Epema Wetzens. De kransen werden aangeboden door Kaatsnieuws.com.

A klas
In de A klas waren 4 parturen die allemaal een keer tegen elkaar speelden. Na 2 omlopen waren er 2 parturen die beide partijen hadden gewonnen en beide nog voor de kransen kaatsten. Het leek een eenzijdige partij te worden toen partuur Lisanne Scharringa en Inge Blanke al snel een 3 – 0 voorsprong pakten. Maar Noa Elzinga en Hilde Stremler wisten zich terug te knokken. Op de stand van 4-4 6-6 gaf Lisanne een zitbal en pakte weer de voorsprong. Maar Noa en Hilde knokten zich ook in dit eerst terug tot 5-5. In het laatste eerst kwamen ze er niet meer aan te pas en ging Partuur Scharringa c.s met de eerste prijs naar huis. Partuur Noa Elzinga c.s werd tweede.

B klas
In de B klas stonden 8 parturen op de lijst waarvan 1 incompleet waardoor er bij geloot moest worden. In de eerste omloop eindigden 2 partijen op 5-5 gelijk. Deze 2 winnaars moesten in de tweede omloop tegen elkaar en weer werd het een spannende partij die pas op 5-5 6-4 beslist werd. Partuur Suzanna Allema en Fardau Krottje kaatste zich op deze manier naar de finale. Deze werd gekaatst tegen Afke Marij v/d Goot en Marije Bokma. Laatst genoemde partuur kaatste erg degelijk en kaatste zich vrij simpel naar de overwinning, deze werd beslist op 5-2 6-4. De verliezersronde werd gewonnen door Hester Torensma en Janiek Kloostra, tweede werden hier Marit Feenstra en Jelly Hiemstra.

Uitslag:

A klas
1ste Lisanne Scharringa Dronrijp en Inge Blanke Bolsward
2de Noa Elzinga Bolsward en Hilde Stremler Exmorra

B klas
1ste Afke Marij v/d Goot Goënga en Marije Bokma Stiens
2de Suzanna Allema Niawier en Fardau Krottje Dronrijp

1ste verl. Hester Torensma Oosternijkerk en Janiek Kloostra Niawier
2de verl. Marit Feenstra Exmorra en Jelly Hiemstra Menaldum

terug naar overzicht
Alle winnaars klas AAlle winnaars klas B
© Foto's: Eigen foto's

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie