Koelbloedig VIOD MC1 wint Olde Veste toernooi · Foto('s): Wiebe Kooiker
  Wiebe Kooiker

Koelbloedig VIOD MC1 wint Olde Veste toernooi

zondag 04 januari 2015

Afgelopen 2 januari had VIOD MC1 het Steenwijks Olde Veste MB-toernooi. Die dag deed gastspeelster Susan Hoeksema uit Grootegast mee. Voor haar natuurlijk een spannend toernooi, maar voor de speelsters van VIOD doodgewoon. VIOD moet als eerste wedstrijd tegen de thuisploeg Olde Veste MB2. VIOD begint een beetje slordig, maar na de eerste goal ging het wat soepeler, vandaar ook de uitslag 0-3 voor VIOD.

De tweede wedstrijd speelt VIOD tegen Futsal Heerenveen MB2, deze wedstrijd bleek verre van moeilijk en is uiteindelijk met 5-0 gewonnen door VIOD. Hiermee was VIOD al door naar de kruisfinales, maar nog steeds in de winning mood. De laatste poulewedstrijd was tegen Be Quik MB1, deze wedstrijd bleek moeilijker en was ook echt spannend. De keepster van VIOD (Esther Hofer) hield de nul vast en VIOD wist daarentegen wel te scoren. De uitslag 1-0. Dan de kruisfinale was tegen Nieuw Roden MB1. Dit was een spannende wedstrijd en eindigde in een gelijkspel. Dit betekende penalty’s. De eerste penalty was voor Nieuw Roden en die schoot op de lat, de volgende penalty voor VIOD werd benut door Simone Hofer, die feilloos binnen schoot. Dan is Nieuw Roden weer aan de beurt en de keepster van VIOD, Esther Hofer stopt de bal. Dan is het de beurt aan VIOD en Lisa grendel die de bal ook goed binnenschiet waardoor VIOD wint en doorgaat naar de finale.

De finale wordt gespeeld tegen Futsal Heerenveen MB1. Dit leek de goede kant van VIOD op te gaan want de Driezumers komen op een 2-0 voorsprong. Vlak voor de pauze werd er gescoord door Futsal Heerenveen. Eindstand in de pauze dus 2-1. Al gauw word er gescoord in de tweede helft door VIOD: 3-1 maar Futsal Heerenveen laat het hier niet bij en maakt 3-2 en even later 3-3. Het bleef bloedstollend spannend. De wedstrijd eindigde in 3-3 dus wederom penalty’s. Futsal Heerenveen schoot de eerste op de lat. Dan is voor VIOD Simone Hofer aan de beurt. Helaas heeft de keepster de bal en dus blijft het 3-3. Dan is het weer de beurt aan Futsal Heerenveen en ze scoorden. Heerenveen op voorsprong. Lisa Grendel schoot haar penalty wederom feilloos in de rechterhoe. Ester Hofer normaliter voetballer, maar nu de vervanger van de geblesseerde Romy Elsenga, stopt de volgende penalty van Heerenveen. Alle druk staat op Thirza Leistra die de bal ook feilloos in de linkerhoek schiet. VIOD wint en is dus winnaar! Simone Hofer werd uitgeroepen tot speelster van het toernooi! En VIOD gaat succesvol met de beker naar huis.

© Verslag: Romy Elsenga

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Koelbloedig VIOD MC1 wint Olde Veste toernooi · Foto('s): Wiebe Kooiker
Koelbloedig VIOD MC1 wint Olde Veste toernooi · Foto('s): Wiebe Kooiker
Koelbloedig VIOD MC1 wint Olde Veste toernooi · Foto('s): Wiebe Kooiker
Koelbloedig VIOD MC1 wint Olde Veste toernooi · Foto('s): Wiebe Kooiker
  Wiebe Kooiker

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?