Kollum wint Pompster Boys toernooi 2019

Maandag 01-07-2019
KOLLUMERPOMP - Onder tropische weersomstandigheden vond zaterdag 29 juni het Pompster Boys toernooi in Kollumerpomp plaats.I.v.m. de warme tempraturen was het wedstrijdschema aangepast. Elk team speelde 2x tegen elkaar, elke wedstrijd duurde 15 minuten.

In de openingswedstrijd van het toernooi was Kollum net iets te sterk voor de Pompster Boys dit resulteerde in een 1-0 overwinning voor Kollum. In de eerste wedstrijd van Burum wisten zij met 2-0 te winnen van nieuwkomer Het Bierteam. De 3 hierop volgende wedstrijden eindigden allemaal in een gelijkspel. Burum – Kollum eindigde in een gelijkopgaande wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Burum. Zij gingen dan ook met de beste papieren de returns in.

In de eerste wedstijd van de returns wasKollum opnieuw net iets te sterk voor de Pompster Boys. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd schoten ze de bal van 35 meter in de bovenhoek. Dit leverde tevens een 1-0 eindstand op.Ook Burum wist opnieuw te winnen van Het Bierteam, 1-0.Net zoals in de eerste wedstrijd van Burum-Pompster Boys golfde het spel op en neer met kansen over en weer. De verdedigers en keepers konden zich staande houden, hierdoor bleef de brilstand op het scorebord staan. Na een 1-1 gelijkspel in de eerste wedstrijd kon Kollum het Bierteam nu wel over de knieleggen. Kollum won deze wedstrijd met 1-2.

In de laatste wedstrijd van de Pompster Boys was het eindelijk raak. Het was Merwin Kingma die de bal in de rechter onderhoek schoot. Hierna was het verzet van Het Bierteam gebroken. Het was Arjan van Straten die de Pompster Boys op een 2-0 voorsprong zette. Net voor het einde van de wedstrijd was het Christiaan Riemersma die de bal na een breedtepass in het lege doel kon schieten. Eindstand 3-0.

De laatste wedstrijd van het toernooi ging tussen Kollum en Burum. Burum ging met 1 punt voorsprong op Kollum deze wedstrijd in. De winnaar van deze wedstrijd won dus het toernooi. Het was Kollum die halverwege de wedstrijd op een 1-0 voorsprong kwam. Hierna kwam Burum met een slotoffensief, op jacht naar de gelijkmaker. Na 15 minuten voetballen floot scheidsrechter Gert Jan Lania voor de laatste keer van het toernooi. Door deze 1-0 overwinning werd Kollum voor de 3de keer op rij winnaar van het Pompster Boys toernooi.

Al met al een zeer geslaagd toernooi, met een grote publieke belangstelling. Verder willen we alle sponsoren en vrijwilligers die dit toernooi mede mogelijk hebben gemaakt bedanken.

Tot volgend jaar, dan hopen we dit toernooi weer te kunnen realiseren.

Uitslagen:
Pompster Boys – Kollum 0 – 1
Burum – Het Bierteam 2 – 0
Pompster Boys – Burum 0 – 0
Kollum – Het Bierteam 1 – 1
Het Bierteam – Pompster Boys 0 – 0
Burum – Kollum 1 – 0

Kollum – Pompster Boys 1 – 0
Het Bierteam – Burum 0 – 1
Burum – Pompster Boys 0 – 0
Het Bierteam – Kollum 1 – 2
Pompster Boys – Het Bierteam 3 – 0
Kollum – Burum 1 – 0

Eindstand: Punten Doelsaldo
1ste Kollum 13 6-3
2de Burum 11 4-1
3de Pompster Boys 63-2
4de Het Bierteam 22-9

terug naar overzicht
Kollum wint Pompster Boys toernooi 2019Kollum wint Pompster Boys toernooi 2019Meer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie