Kollumer oud-brandweerlieden weer bijeen

Zaterdag 12-01-2019
KOLLUM - Zaterdag 12 januari had de Brandweer van Kollum een reünie voor oud leden van het korps Kollum. Op initiatief van oud-brandweermannen Age Bruining, Andries Detmar en Sjoerd van der Ploeg, weer bijeen in hun vertrouwde kazerne aan de Tochmalaan te Kollum. Zoals vanouds was ook nu de “opkomst” zeer goed.

Ze werden welkom geheten door Sjoerd van der Ploeg, initiatiefnemer van deze reünie. Daarna werden de oud leden bijgepraat door ploegleider Albert Hoof over de huidige organisatie. Onder het genot van een kop koffie werden een film en foto’s bekeken. Ook was er een nieuwe. Brandweer auto te bezichtigen die het korps in maart gaat krijgen.

Het doel van de bijeenkomst was de oude contacten weer aan te halen en dit jaarlijks te gaan organiseren om de voortgang in de toekomst te waarborgen. De voortgang van brandweer Kollum lijkt wat historie betreft verzekerd omdat uitstromende brandweerlieden van harte welkom zijn zich bij de oud-ledengroep aan te sluiten.

De bijeenkomst was een gezellig weerzien van soms tientallen jaren geleden. Leden van de huidige blusgroep verzorgden de bediening tijdens het borreluurtje en de gezamenlijke maaltijd, waarbij op een groot scherm beeldmateriaal van vele acties werden getoond. Allen kunnen terug zien op een zeer geslaagde reünie.

terug naar overzicht
Kollumer oud-brandweerlieden weer bijeenKollumer oud-brandweerlieden weer bijeenMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie