Kollumerpomp bezocht door wethouder Jouke Douwe de Vries · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Kollumerpomp bezocht door wethouder Jouke Douwe de Vries

maandag 15 juli 2019

In het kader van de kennismakingstour van wethouder Jouke Douwe de Vries  werd ook Kollumerpomp met een bezoek aangedaan. Ontvangst vond plaats in het dorpshuis het Trefpunt, in het midden van het dorp, door 3 van de 6 leden van dorpsbelang. Aaltje Rispens, Erik Bijma en Wieger Kuiken doen enthousiast en trots het verhaal over hun dorp Kollumerpomp. De vierde in de reeks kennismakingen tussen het dorp en hun contactwethouder Jouke Douwe de Vries.

Vrijwilligers
Een dorp kan niet zonder vrijwilligers, de leefbaarheid, de aanwezige voorzieningen kunnen niet in stand blijven zonder de grote inzet van de eigen inwoners. In Kollumerpomp is daaraan geen tekort. De bestuursfuncties van de verschillende verenigingen en stichtingen worden misschien wat moeilijk ingevuld, voor hand- en spandiensten zijn mensen zeer bereidwillig de handen uit de mouwen te steken. Een mooi recent voorbeeld is natuurlijk het nieuw aangelegd dorpsplein, grenzend aan het dorpshuis en de school. Ook het dorpshuis wordt gerund door een groot aantal vrijwilligers, waaronder in het bijzonder een groot aantal jongeren!

Sterkere regio
Kollumerpomp is een actief, sociaal en saamhorig dorp. De voorzieningen die daarvoor nodig zijn, zijn aanwezig. Naast een eigen basisschool, het dorpshuis is er ook een kinderopvang, die we hebben bekeken. Het dorp heeft rust, ruimte en ook bedrijvigheid. Wens is om meer jeugd te behouden als inwoner van het dorp, maar ook nieuwe bewoners, vooral gezinnen, te trekken. Daarvoor is het nodig dat er gebouwd kan worden, bouwen op maat naar de veranderende vraag. Maar ook ruimte voor bedrijvigheid, goed groeiende onderneming zouden voor het dorp behouden moeten blijven. Om de positie verder te verstevigen wordt samengewerkt met de andere 3 dorpen uit deze hoek van de nieuwe gemeente.

Ronde door het dorp
Te voet en met de fiets wordt een ronde door het dorp gemaakt; langs de ijsbaan, die afgelopen jaar tijdelijk veranderde in een kanovijver; langs de molen en langs de Pomp, de duiker in de Foyingaweg waarnaar het dorp is vernoemd.. Afsluitend wordt een bezoek gebracht aan twee opvallende bedrijven: autobedrijf Kooistra en melkschapenbedrijf Groot Kabel van Wieger Kuiken. Beide familiebedrijven met gedreven eigenaren.

Ook deze vierde kennismaking is voor beide partijen zeer positief ervaren, waarbij de relatieve afstand tussen het nieuwe collegebestuur en het dorp wordt verkleind.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio