Kollumersweach worstelt met aanpak van jeugdoverlast · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Kollumersweach worstelt met aanpak van jeugdoverlast

donderdag 28 maart 2024

KOLLUMERSWEACH/FEANKLEASTER – Inwoners van Kollumersweach en Feankleaster zijn vorige week in een huis-aan-huisbrief opgeroepen om gezamenlijk actie te ondernemen tegen toenemende jeugdoverlast in beide dorpen. De overlast en het ’treitergedrag’, voornamelijk veroorzaakt door jongeren tussen de 12 en 17 jaar oud, treft diverse buurten en heeft een negatieve impact op zowel jongere als oudere inwoners, schrijft Plaatselijk Belang in de bewuste brief. “Zij worden bij hun eigen woning regelmatig lastiggevallen. Dit kan zo niet langer doorgaan.”

Plaatselijk Belang roept op tot alertheid en onderlinge ondersteuning om de jeugd aan te spreken op hun gedrag en de buurten weer ‘gezellig’ te maken. Inwoners worden aangemoedigd om incidenten te melden bij de politie, met behulp van het meldpunt Meld Misdaad Anoniem indien gewenst. Daarnaast wordt aangeraden om in gesprek te gaan met de jeugd, hun interesses te stimuleren en positieve initiatieven te bevorderen.

Ook geeft Plaatselijk Belang aan voorzichtig te zijn bij het uiten van meningen op sociale media over dit gevoelige thema, omdat dit soms onbedoeld tot escalatie kan leiden. “Hopelijk ziet de jeugd ook zelf in dat het nu tijd wordt om positief en vriendelijk gedrag te laten zien met respect voor jong en oud”, zo wordt de brief besloten.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Kollumersweach worstelt met aanpak van jeugdoverlast · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio