Kollumerzwaag krijgt gezondheidscentrum

zondag 26 mei 2013

In Kollumerzwaag wordt hard gewerkt om de laatste punten op de i te zetten van een nieuw gezondheidscentrum. De voormalige bibliotheek naast de Gereformeerde Kerk biedt onderdak aan huisarts, fysiotherapeut en een uitgiftepunt van Kring-apotheek de Dorpsacker. Een positieve ontwikkeling voor de zorgaanbieders, maar vooral voor het dorp zelf. ‘Een plaats met drieduizend inwoners kan niet zonder een eigentijdse en centrale zorgvoorziening’, vinden initiatiefnemers Herman Schalkwijk en Piet Boelens. Op vrijdag 07 juni zal de officiële opening plaats vinden.

De komst van het gezondheidscentrum lag al vele jaren in de planning van huisarts Schalkwijk en fysiotherapeut Boelens. Zo heeft Schalkwijk in zijn eigen praktijk aan huis letterlijk en figuurlijk het plafond bereikt. “Ik heb een vrij grote praktijk. Ik werk met praktijkondersteuners en heb af en toe hulp van een extra huisarts. In de huidige situatie is nauwelijks ruimte om iedereen een plek te geven. In het nieuwe zorgcentrum kan ik mijn patiënten wel een professionele omgeving bieden met een vertrouwde en prettige uitstraling.”

Zorg centraal
Daar is geen woord teveel mee gezegd. Na de verbouwing van de oude bibliotheek beschikt het dorp over een zorgcentrum dat voldoet aan alle eisen van deze tijd. Boelens: “Het centrum is in de eerste plaats gemakkelijk voor patiënten en cliënten. Ze vinden straks alle zorg onder één dak. Afspraken zijn handiger te plannen en voor medicijnen hoef je meestal geen ritje naar het dorp verderop te maken.”  Ook qua locatie gaat iedereen erop vooruit. “We beschikken straks over modern ingerichte praktijkruimtes, ruime behandelkamers en een comfortabele wachtkamer. Daarnaast biedt het gebouw voldoende mogelijkheden voor andere zorgaanbieders. Het zou mooi zijn dat we het dorp op termijn een nog breder zorgaanbod kunnen bieden.”

Het belangrijkste is dat Kollumerzwaag met de komst van het zorgcentrum in de toekomst verzekerd blijft van goede zorg in eigen dorp. Schalkwijk: “Voor Piet en mij geldt dat we over enkele jaren over onze opvolging moeten gaan nadenken. Voor een verouderde praktijk aan huis is dit niet zo eenvoudig. Een praktijk in het gezondheidcentrum is interessanter en biedt meer perspectief. Door onze krachten te bundelen hopen we dat de inwoners van Kollumerzwaag een beroep kunnen blijven doen op huisarts, fysiotherapeut en apotheek. “

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio