Koormuziek van vocal ensemble A Capelli in de Maartenskerk in Kollum

Maandag 09-12-2019
KOLLUM - Veel belangstelling zondag 8 december bij het derde Maartenskerkconcert in Kollum. Deze keer werden ze getrakteerd op mooie koormuziek van vocal ensemble A Capelli uit Groningen.

Over A Capelli

Vanaf A Capelli is een relatief jong, eigentijds en ambitieus koor uit de stad Groningen, dat in 2005 is opgericht door David van Roijen. het begin heeft de nadruk gelegen op oudere klassieke koorwerken, zoals werken van bijvoorbeeld Monteverdi, Sweelinck, Mozart en Mendelssohn. Maar ook modernere koorwerken worden vertolkt, waarbij werken van Pärt, Whitacre en Guastavino de revue zijn gepasseerd.

A Capelli is binnen de klassieke koormuziek dus van alle markten thuis en heeft de ambitie om deze meesterwerken nog lang ten gehore te brengen, waarbij een hoge kwaliteit wordt nagestreefd. In haar relatief korte bestaansgeschiedenis is het koor erin geslaagd om een indrukwekkende reeks concerten te organiseren, deels op eigen kracht en deels door het aangaan van slimme samenwerkingsverbanden. Het koor, dat bestaat uit enthousiaste amateurs, werkt aan kwaliteitsverbetering door de organisatie van uitdagende projecten en door deelname aan concoursen en festivals.

Steun ons!
De concerten worden mogelijk gemaakt door subsidie van Gemeente Noardeast Fryslân, door onze vaste sponsor Auto Beerda en door uw vrijwillige bijdrage in de collecte bij de uitgang. Daarnaast hebben wij een groep ´vrienden van´ die ons jaarlijks steunt met een vaste bijdrage. Wilt u ook vriend worden? Stuur dan een mail met uw naam en mailadres naar secretariaat.mkc@gmail.com of kijk op www.maartenskerkconcerten.nl/vriend

terug naar overzicht
Koormuziek van vocal ensemble A Capelli in de Maartenskerk in KollumMeer info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie