Koormuziek van vocal ensemble A Capelli in de Maartenskerk in Kollum · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Koormuziek van vocal ensemble A Capelli in de Maartenskerk in Kollum

maandag 09 december 2019

Veel belangstelling zondag 8 december bij het derde Maartenskerkconcert in Kollum. Deze keer werden ze getrakteerd op mooie koormuziek van vocal ensemble A Capelli uit Groningen.

Over A Capelli

Vanaf A Capelli is een relatief jong, eigentijds en ambitieus koor uit de stad Groningen, dat in 2005 is opgericht door David van Roijen. het begin heeft de nadruk gelegen op oudere klassieke koorwerken, zoals werken van bijvoorbeeld Monteverdi, Sweelinck, Mozart en Mendelssohn. Maar ook modernere koorwerken worden vertolkt, waarbij werken van Pärt, Whitacre en Guastavino de revue zijn gepasseerd.

A Capelli is binnen de klassieke koormuziek dus van alle markten thuis en heeft de ambitie om deze meesterwerken nog lang ten gehore te brengen, waarbij een hoge kwaliteit wordt nagestreefd. In haar relatief korte bestaansgeschiedenis is het koor erin geslaagd om een indrukwekkende reeks concerten te organiseren, deels op eigen kracht en deels door het aangaan van slimme samenwerkingsverbanden. Het koor, dat bestaat uit enthousiaste amateurs, werkt aan kwaliteitsverbetering door de organisatie van uitdagende projecten en door deelname aan concoursen en festivals.

Steun ons!
De concerten worden mogelijk gemaakt door subsidie van Gemeente Noardeast Fryslân, door onze vaste sponsor Auto Beerda en door uw vrijwillige bijdrage in de collecte bij de uitgang. Daarnaast hebben wij een groep ´vrienden van´ die ons jaarlijks steunt met een vaste bijdrage. Wilt u ook vriend worden? Stuur dan een mail met uw naam en mailadres naar secretariaat.mkc@gmail.com of kijk op www.maartenskerkconcerten.nl/vriend

Koormuziek van vocal ensemble A Capelli in de Maartenskerk in Kollum · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?