Bennie Annema

Kootstertille boekt 2e zege ten koste van Anjum

zondag 02 oktober 2022

KOOTSTERTILLE – Zaterdagmiddag 01 oktober in de 1e thuiswedstrijd in de 3e klasse B kreeg SCK bezoek van het gelouterde Anjum. De klaaimannen deden het vorig seizoen naar behoren maar hebben dit seizoen een jasje uitgedaan met het vertrek van 2 sterkhouders.

Kootstertille daarin tegen is op 1 speler na intact gebleven en weet de lijn van vorig seizoen prima voort te zetten. Waar vorige week knap uit bij Berlikum werd gewonnen was het vandaag de beurt aan Anjum. De gasten hadden niks in te brengen op het frivool spelende Tille. Na 90 minuten stond er dan ook een 2 – 0 op het scorebord.

Vooraf werden 2 mannen van SCK in het zonnetje gezet. De gebroeders Waaksma (Jouke en Gerbrand) hadden 200 en 150 wedstrijden gespeeld voor het 1e vlaggenschip van de Tille. Een mooie mijlpaal voor de nog jonge heren. Het deed ze uiteindelijk ook veel goeds in de wedstrijd aangezien deze twee de Tille naar de overwinning schoten. Aftasten was er niet bij. Na de nodige regenval werd er op een hoog tempo afgetrapt. Binnen 5 minuten had het al zo 2 – 0 kunnen staan. Alleen was het de scherpte of het ingrijpen van een Anjummer wat de boosdoener bleek te zijn. Lang wachten was het niet want na 10 minuten was het wel raak. Jouke Waaksma was degene die de trekker overhaalde en zette de Tille op een 1 – 0 voorsprong!

Ook na de voorsprong een dominante thuisploeg. Zo galoppeerde Gerbrand Waaksma meerdere malen langs zijn tegenstander maar was vaak de afronding of de eindpass niet goed. Goede kansen leverde het wel op. Aize Storm, Jouke en Gerband Waaksma kwamen in kansrijke positie, maar helaas voor hun niet doeltreffend genoeg.

De 2e helft hetzelfde spelbeeld. Al was Anjum wel wat opportunistischer aan het spelen. Zowaar kreeg het rond de 55e minuut een vrije trap randje 16. Het schot belandde uiteindelijk op de paal. Een wake up call voor de thuisclub. De draad werd weer opgepakt en met name aan de hand van Gerband Waaksma kwamen ze een paar keer goed door. Ook hier werd het aluminium meerdere malen geraakt. De toeschouwers (die gewoon er waren ondanks de hoosbuien) moesten wachten tot de 66e minuut. Een goede corner werd uiteindelijk door Gerbrand Waaksma over de doellijn geschoten. Een heuse scrimmage kun je wel zegen.

Na de 2 – 0 leek het een gelopen koers. Anjum wou wel maar kon niet. Als het wel in de buurt kwam dan was Kempenaar goalie van de Tilsters adequaat om het gevaar tegen te houden. SCK kreeg in de slotfase nog een dot van een kans. Een drie tegen twee werd goed uitgespeeld en de bal belandde voor de voeten van invaller Tom van der Veen. Zijn schot werd goed gepareerd door de keeper van Anjum. Eindstand een terechte 2 – 0!

Een prima start voor de promovendus in de 3e klasse. Met 6 uit 2 draaien ze bovenin mee. Volgende week de derby tegen Twijzel. Aftrap hier zal 14:30 zijn.

© Verslag: Frans Kuipers

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00