Koplopers in damfinale maken geen fouten

dinsdag 09 juli 2013

Onder zomerse omstandigheden werd in Café de Haven afgelopen maandagavond de 10e ronde gespeeld voor de zomercompetitie en het Fries kampioenschap dammen. Een dertigtal spelers had de warmte getrotseerd en waagde hun kansen om de posities te verbeteren.

Koploper Anton Schotanus kwam uit tegen de plaatselijke coryfee Rein van der Wal en wist na schijfvoordeel ook de partij positioneel te beslissen. Concurrent Jan van Dijk uit Oerterp wist Alex van Prinsenbeek uit Hoogezand met een fraaie dubbele slagcombinatie te verslaan en blijft daardoor volop in de race voor de titel. Ook Johan Teake Dekker uit Gorredijk deed weer van zich spreken en gaf Sipke Doller uit Haulerwijk het nakijken. Johan Teake verwisselde door deze overwinning zijn plaats op de ranglijst met Sipke.

Erwin Heslinga uit Leeuwarden en clubgenoot Reinout Sloot uit Leeuwarden kennen elkaar door en door en dat deze partij in remise eindigde is dan ook geen verrassing. Opvallend in groep A was de overwinning die junior en B speler Wopke de Vries uit Drachten behaalde tegen Bart Visser uit Veenwouden. Wopke voert dan ook trots de ranglijst aan in de B groep en zou er wel eens met de titel vandoor kunnen gaan. Hij dient echter nog wel rekening te houden met een aantal kapers op de kust.

Klaas Veldstra uit Marknesse behaalde zijn 4e overwinning ditmaal tegen Pieter Dijkstra uit Britsum en Wopke voelt thans de hete adem van Klaas in zijn nek. Tjalling Oegema uit Rinsumageest verzuimde tegen clubgenoot Durk Douma uit Lioesssens de volle winst te pakken en blijft daardoor voorlopig nog even op plaats 6 staan.In de resterende ronden dient echter nog terdege rekening te worden gehouden met Tjalling.

Henk Jonker uit Oudega verruilde zijn 4e postitie door niet te spelen en schoof een plaatsje op door het  verbeterde tegenstandergemiddelde van deze avond. Gerrit Terpstra uit Bakkeveen speelde tegen Martin Boersbroek uit Mildam. De uitslag was hier remise en stuivertje wisselen op de ranglijst was hiervan het gevolg.

Cees Dijkstra uit Buitenpost wist ondanks een opgelopen schijf achterstand een fraaie remise te behalen tegen Jouke de Haan uit Grijpskerk. Deze uitslag was er ook voor de TTS spelers Karel de Bruin uit Drachten en Yoe Kroodsma uit Buitenpost. Ype blijft hiermee kanshebber op een ereplaats temeer daar koploper in de C groep Willem van der Velde uit Oerterp niet was opgewassen tegen het verbale geweld en de aanval van Jelle Jongsma uit Nieuwehorne. Snelle Jelle blijft maar scoren en vormt een serieuze bedreiging voor de koppositie.

Sietse Terpstra uit Birdaard verzuimde de partij af te maken nadat hij eerst een presentje kreeg aangeboden van tegenstander Sietse Jonker uit Oudega. Door de remise nemen beide spelers voorlopig de 4e en 5e positie in binnen hun groep.

Hans Hoks uit Mildam troefde Simen Atsma uit Eastermar af hetgeen ook het geval was in de partij tussen Geert Rozenberg uit Mildam tegen Sipke de Boer uit Britsum. Al met al was er weer sprake van een prachtige ronde en met nog 5 ronden te gaan zijn er in alle groepen nog meerdere kanshebbers en zal de spanning alleen maar toenemen. I.v.m. de komende vakantieperiode zal er de eerste drie dinsdagen worden gespeeld in de Hof van Schoterland te Mildam terwijl in augustus in Surhuisterveen nog 2 finaledagen volgen.

Details/-partijen en uitslagen kunnen worden gevolgd op www.pfdb.nl onder toernooibase.     

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?