Kort geding over schorsing docent Tjalling Koopmans College · Foto('s): Omrop Fryslân
  Omrop Fryslân

Kort geding over schorsing docent Tjalling Koopmans College

maandag 28 juni 2021

HURDEGARYP – Maandag is er een digitale zitting van het kort geding tegen het Tjalling Koopmans College. Onderwijsbond AOb is naar de rechter gestapt voor de schorsing van docent Bert Mul, zo schrijft Omrop Fryslân.Docent aardrijkskunde Bert Mul van het Tjalling Koopmans College is twee weken geleden door de schoolleiding op non-actief gezet. Dat gebeurde naar aanleiding van een interview bij Omrop Fryslân, waarin hij zich kritisch over de situatie op de school uitsprak.

Schorsing terugdraaien

Een andere docent deed anoniem de uitspraak dat de school een “dictatoriale malafide organisatie met de leerlingen als gijzelaars” is. Kort na het interview werd Mul geschorst. De docent werd meteen alle toegang tot de school ontzegd. Volgens de onderwijsbond AOb verwijt de school Mul deze anonieme uitlatingen, dat staat in een mail van de schoolleider aan Mul.

De onderwijsbond is daarop naar de rechter gestapt, omdat Mul die uitspraken niet gedaan zou hebben. De vakbond wil dat de schorsing onmiddellijk teruggedraaid wordt. De digitale zitting van het kort geding vindt maandagmiddag plaats.

SvPO tegen onderwijsinspectie

Vorige week was het kort geding van SvPO tegen de onderwijsinspectie, waarmee de SvPO hoopt de publicatie van het inspectierapport tegen te houden. Het is de verwachting dat er deze week nog een uitspraak komt over of de rapporten wel of niet openbaar gemaakt worden.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio