Kruiwagenmars en padelbanen in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Bouke Koning
  Bouke Koning

Kruiwagenmars en padelbanen in de Weekend Nieuwsshow

zaterdag 01 april 2023

DE WESTEREEN – Tijdens de Weekend Nieuwsshow van zaterdag 1 april was er ruimte voor grappen en grollen, maar natuurlijk ook serieuze onderwerpen. De presentatie was in handen van Bouke Koning en Lisa Taekema en de techniek werd verzorgd door Kees Bakker.

In het eerste uur was Theo Mulder te gast, voorzitter van Symphony of Soils. Hij sprak over de kruiwagenmars die de stichting gaat maken naar Brussel op 31 mei, op uitnodiging van Eurocommissaris Frans Timmermans. Op 22 mei is er een landelijke kruiwagenmars. Ook was er aandacht voor de werkzaamheden aan de kruising Quatrebras.

Tijdens het tweede uur werd er gesproken met Dennis Gaasendam die vertelde over de nieuwe padelbanen in Kollum die op 1 april geopend werden. Ook bestond De Krúswei in Damwâld precies 1 jaar. Lysanne Hiemstra vertelde dat De Krúswei weer een echte dorpsfunctie heeft. Akkelien Banga vertelde over de wandeltochten voor Yn ’t Spier foar ALS, waarvoor de inschrijvingen zijn geopend.

In het laatste uur was er onder andere aandacht voor Sjoerd van der Zee uit Dokkum die op zoek is naar een nieuwe nier. Ook was verslaggever Erik Visser in Dokkum bij molen Zeldenrust, waar ter demonstratie haver werd gemalen voor boer Drost uit Blije.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio