VIDEO: Kunst en toneel veroveren de binnenstad

Zaterdag 08-09-2018
DOKKUM - Het centrum van Dokkum is tijdens de Admiraliteitsdagen meer dan alleen het decor van muziekoptredens. Zo werd er zaterdagmiddag volop aan cultuur gedaan. De fotografen van Streekomroep RTV NOF maakten een rondje door het centrum.

‘s Ochtends gingen de acteurs van het historisch straattheater van start op de Diepswal. De hele dag voerden ze korte scènes op in de binnenstad. Dit doen ze inmiddels voor het derde jaar op rij. ,,Het eerste jaar waren er 25 spelers, vorig jaar 60 spelers en dit jaar zitten we op 100 enthousiaste spelers. Fantastisch!”, glundert regisseur Tineke Broers. ,,Het voelt als een echte familie, we zijn met zijn allen maanden volop bezig geweest met de voorbereidingen.”

Op de Grote Breedstraat was de traditionele kunstmarkt met onder andere schilderingen en tekeningen. Net als de voorgaande jaren trok dit veel kunstliefhebbers die nieuwsgierig langs de kramen struinden. Zondag is er op de Grote Breedstraat een Brocante-, Vintage- en Retromarkt.

Op de Diepswal demonstreerden enthousiastelingen een aantal oude ambachten. Onder andere het maken van houten kuipen, emmers, tobbes en waskannen werd gedemonstreerd. Liefhebbers van auto’s haalden hun hart op bij de bijzondere autoshow op de Voorstreek. Museum Dokkum verzorgde speciale rondleidingen langs plekken in de stad die belangrijk zijn geweest voor de Dokkumer admiraliteit.

Op het podium op de Breedstraat was het de hele middag gezellig met zeemansmuziek tijdens het shantyfestival.

 

 

 terug naar overzicht
Kunst en toneel veroveren de binnenstadKunst en toneel veroveren de binnenstadMeer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Tobias Post


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie