Kunst in de Kerk in Lichtaard tijdens de winkeltjesroute op zaterdag 28 augustus · Foto('s): Eigen foto´s
  Eigen foto´s

Kunst in de Kerk in Lichtaard tijdens de winkeltjesroute op zaterdag 28 augustus

vrijdag 20 augustus 2021

LICHTAARD – Op zaterdag 28 augustus is wederom een editie van Kunst in de Kerk. De kerk van Lichtaard is omgetoverd tot expositieruimte voor 3 beeldend kunstenaars. Een initiatief van de Noord-Friese Winkeltjesroute. Gusta Rinzema, Jacintha van Beveren en Henk Rispens staan deze maand centraal tijdens Kunst in de Kerk. Tussen 10.00 en 17.00 uur exposeren de regionale kunstenaars hun werk in het 16e-eeuwse Gertrudiskerkje aan de Noardermieddyk 3 in Lichtaard. De toegang is gratis.

Een bezoek aan de expositie kan gecombineerd worden met een ronde langs de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute. Routekaarten zijn verkrijgbaar in de kerk of gratis te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl

De exposerende kunstenaars
Gusta Rinzema geniet van het werken met haar handen en gebruikt verschillende techieken. Zo’n 3 jaar geleden begon ze met Zentangle (patroontekenen) en van het een kwam het ander. Na de basis- en vervolgcursus tekenen op de Kunstacademie Friesland, volgde ze een cursus portrettekenen en illustreren en deed ze verschillende workshops o.a. keramiek, droogvilten, zilverklei, mozaïek en alternatieve druktechnieken

Jacintha van Beveren, socioloog, fotograaf en jutvogelontdekker, exposeert haar Jutvogels en Jutvogels vindt zij aan het wad. Jacintha neemt de jutvogels van het wad mee naar huis, knapt ze op en geeft ze een podium om te schitteren. Ondertussen geniet ze van het spel van wad en luchten, dat ze vastlegt met haar camera. De beelden uit de camera worden bewerkt tot zogenaamde wadfusions.

Henk Rispens ontwerpt en maakt inmiddels zo’n tien jaar objecten van glas in lood en RVS. Het werk kan zowel binnen als buiten staan of hangen, omdat hij weerbestendige materialen gebruikt.

Door meerdere kunstenaars tegelijk te laten exposeren in het kerkje, wordt elke maand voor een verrassende combinatie gezorgd. De expositie vindt slechts eenmaal per maand plaats.

Bent u kunstenaar en heeft u interesse in exposeren bij Kunst in de Kerk? Stuur een mailtje naar liesbeth@outdoormozaiekgallery.nl

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Kunst in de Kerk in Lichtaard tijdens de winkeltjesroute op zaterdag 28 augustus · Foto('s): Eigen foto´s
Kunst in de Kerk in Lichtaard tijdens de winkeltjesroute op zaterdag 28 augustus · Foto('s): Eigen foto´s
  Eigen foto´s

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?