Kunstroute Lauwersland opent weg naar ?glaskunst? in Nepal · Foto('s): 

Kunstroute Lauwersland opent weg naar ?glaskunst? in Nepal

woensdag 25 maart 2009

De Open Atelierrroute Lauwersland heeft dit jaar veel kunst bij de mensen weten te brengen. De Stichting Kunst aan Huis Lauwersland kijkt terug op een zeer geslaagde route met een hoog bezoekersaantal en goede verkoop onder de kunstenaars. Ui t de kans op kunstloterij zijn drie kunstwerken van elk € 1000,- verloot. Extra winnaar in deze route is een weeshuis in Nepal waar het project ‘glaskunst’ mogelijk wordt gemaakt.


Het Lauwersland bood de afgelopen weken veel blije en tevreden gezichten. “Ik was ’s avonds helemaal kapot” vertelde een van de kunstenaars na de eerste dag van de route. “Maar het is fantastisch om zoveel mensen die geïnteresseerd zijn in mijn kunst, te mogen ontvangen”.


De betekenis van kunst, het even weg zijn uit de alledaagsheid en stil genieten van, is menigeen wel bekend. En er viel veel te genieten deze route. Veel bezoekers konden geen afscheid nemen en togen met een gekocht kunstwerk onder de arm huiswaarts. Of waagden een kansje met het kopen van een lot en bijbehorend themaboekje ”Eindeloos Blauw” met mooie gedichten en afbeeldingen van kunstwerken om thuis nog eens rustig te lezen. Uit de zeshonderd verkochte loten zijn drie gelukkige prijswinnaars getrokken. Zij ontvangen binnenkort hun zelf gekozen kunstwerk ter waarde van € 1000,-..


Ook een van de kunstenaars trok ‘een lot uit de loterij’.  Jan Hooghiemstra uit Oentsjerk geeft naast het zelf maken van glaskunst, workshops aan kinderen en volwassenen. Enige tijd geleden is hem gevraagd een glaskunstproject op te zetten voor kinderen en vrouwen in Nepal. Een tot nog toe daar onbekende kunstvorm. In Nepal hopen ze met dit project weeskinderen een vreugdevolle bezigheid te bieden en aan alleenstaande vrouwen een eventuele bron van inkomsten.


Een gratis treinkaartje (met dank aan de organisatie boekenweekgeschenk) bracht een bezoekster uit Rotterdam bij het glasatelier van Jan Hooghiemstra. Bij het horen van dit project en het probleem om aan financiële middelen hiervoor te komen, bood deze dame spontaan aan om de glasovens die nodig zijn voor dit project te bekostigen. De Stichting Kunst aan Huis Lauwersland vindt dit zo’n mooi initiatief om de kunst uit te dragen dat ook zij voor dit project een bedrag beschikbaar heeft gesteld.


Kunst maakt gelukkig, is de conclusie na deze 18e Kunst aan Huisroute Lauwersland.


Informatie, de winnaars, foto’s en filmpjes.  www.kunstaanhuis.nl 
Meer informatie over het glaskunstproject Nepal is te vinden op: www.trynwalden.nl/dorpen/oentsjerk/actueel.html#NEPAL   /  www.namastenepal.nl of via e-mail hilde@namastenepal.nl / carijn@namastenepal  U kunt ook een donatie overmaken op rekeningnummer 13.29.81.645, t.n.v. H.Bleijswijk, o.v.v. Glaskunst Project.


© Foto’s: RTV Noordoost-Friesland

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Kunstroute Lauwersland opent weg naar ?glaskunst? in Nepal · Foto('s): 
Kunstroute Lauwersland opent weg naar ?glaskunst? in Nepal · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio