KV De Granaet in spannende wedstrijd tegen de Parabool · Foto('s): KV De Granaet
  KV De Granaet

KV De Granaet in spannende wedstrijd tegen de Parabool

zondag 24 maart 2019

Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip van de Granaet weer aantreden tegen de Parabool 1, de ploeg die bovenaan staat in de competitie. De vorige wedstrijd liep af in het voordeel van de Dokkumers, dus ook het team was er op gebrand om de punten thuis te houden.

Na het voorstellen van de teams en het team van de week – de C1 – begon de wedstrijd onder leiding van A. R. Dalmolen. Beide teams startte scherp en het ging gelijk op in de punten. De pauze stand was dan ook 11-12 in het voordeel voor de Parabool. Na de pauze was het de Parabool die scherper van start ging dan de Granaet en direct verscheidene doelpunten wist te scoren. Maar het spel was nog niet gespeeld. Door doelpunten van Gerben de Vries, Hanneke Venema en Karsten Ettema wist de Granaet steeds weer dichterbij te komen. Met nog 5 minuten op de klok stond de Parabool echter nog steeds 6 punten voor. De Granaet wist in een eerdere wedstrijd tegen Noorderveld dit ook terug te dringen tot 1 punt achterstand en dat was het streven vandaag ook weer. Die insteek worp z’n vruchten af.

Al gauw begon de Granaet het ene naar het andere doelpunt te scoren en de Parabool wist niet meer wat ze er verdedigend mee aan moesten. Aanvallend wisten ze echter nog wel hier en daar een puntje mee te pakken, waardoor deze slot fase eindigde met een stand van 20-23. Het was een leuke spannende wedstrijd waar hopelijk het publiek ook van genoten heeft. Ze bedanken iedereen die het team weer is komen aanmoedigen – het is genieten op het veld met zo’n groot publiek achter je. Ook bedanken ze het team van de week, de C1! De laatste zaalwedstrijd wordt uit gespeeld tegen Harich. Deze wedstrijd zal gaan om wie de vierde plek krijgt in de zaalcompetitie. Daarna is het een kleine pauze: 20 april zal de eerste veld wedstrijd gespeeld worden in Emmeloord.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?