Eigen Foto's

KV Flamingo’s heeft de weg omhoog ingezet

donderdag 30 juni 2022

BUITENPOST – In 2020 heeft KV Flamingo’s een plan ontwikkeld om de vereniging naar een hoger plan te tillen. Hierbij hebben ze de ambitie uitgesproken om met het 1e seniorenteam in een tijdsbestek van 3 jaar zowel in de veld- als de zaalcompetitie te promoveren van de 3e klassen aar de 2e klasse en daar bovenin mee te draaien of zelfs te promoveren naar de 1e klasse.

De selectie van KV Flamingo’s begon in augustus 2021 met hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er werd fanatiek op het veld getraind op het eigen complex De Swadde in Buitenpost. Daarnaast werd er getraind onder deskundige leiding bij Switte Leefstijl en Fysio te Buitenpost. In september 2021 ging de 1e helft van de veldcompetitie van start. In deze 1e helft van de veldcompetitie werd er 6 keer gewonnen, 1 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren. Ook werd er nog een wedstrijd gewonnen in het bekertoernooi om de AP Buitenbeker. In november 2021 stond KV Flamingo’s bovenaan in de 3e klasse A op het veld met één punt verschil op de nummer 2 en grootste concurrent Invicta/Frigro uit Kollum.

Vanwege de corona pandemie kon de zaalcompetitie pas in februari 2022 van start gaan. Deze verkorte competitie omvatte 6 wedstrijden en 2 play-off wedstrijden om promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen. Deze wedstrijden werden alle 8 gewonnen door KV Flamingo’s. Ze werden glorieus kampioen in de 3e klasse waardoor KV Flamingo’s in de zaal is gepromoveerd naar de 2e klasse! Na de zaalcompetitie die in april was geëindigd ging direct de 2e helft van de veldcompetitie van start.

Na de wedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan te hebben gewonnen stond op 14 mei de belangrijke derby tegen grootste concurrent voor het kampioenschap, Invicta/Frigro op de kalender. Deze spannende en sportieve wedstrijd werd gewonnen met 19 – 22 waardoor de voorsprong uitliep naar 3 punten. Na nog 2 wedstrijden te hebben gewonnen werd KV Flamingo’s ook op het veldkampioen van de 3e klasse A door op 11 juni op het eigen sportpark De Swadde sc Joure te verslaan met 32 – 22.

Naast de eigen competitie was KV Flamingo’s ook nog in de race voor de AP Buiten beker. Na de kwartfinale te hebben gewonnen met 14 – 9 van KV De Pein stond op 24 mei de thuiswedstrijd en halve finale tegen Club Brothers uit Groningen op het programma. Deze wedstrijd werd gewonnen met 19 – 13 en dus deed KV Flamingo’s op dinsdag 21 juni mee met de finale driekamp tegen KV Heerenveen, ZKC ’19 uit Zuidwolde en CSL uit Britsum.

Trainers/coaches Wietze-Jan Grijpma en Ruben Sijtsma hadden voor deze driekamp een team samengesteld met spelers en speelsters uit de 1e en 2e selectie van KV Flamingo’s. Er werd begonnen met een wedstrijd tegen KV Heerenveen. Deze werd na 2 keer 20 minuten gewonnen door KV Flamingo’s met 17 – 12. Na een kwartier rust traden de spelers en speelsters aan tegen ZKC ’19. Deze wedstrijd werd gewonnen met 14 – 16.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen CSL die ook beide wedstrijden tegen KV Heerenveen en ZKC ’19 had gewonnen. Een echte finalewedstrijd dus! Deze ware thriller wedstrijd werd door KV Flamingo’s gewonnen met 13 – 11. Zo werd ook de AP Buiten beker meegenomen naar Buitenpost!

KV Flamingo’s heeft onder de bezielende leiding van trainers/coaches Wietze-Jan Grijpma en Ruben Sijtsma uitstekende prestaties neergezet door 2 keer kampioen te worden en het bekertoernooi te winnen. Ook het 2e selectieteam heeft uitstekend gepresteerd. Dit jonge team heeft zich zowel op het veld als in de zaal zeer knap weten te handhaven in de reserve 2e klasse A. KV Flamingo’s kijkt terug op een geslaagd jaar en gaat ervoor hun uitstekende prestaties het komende jaar te evenaren.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00