KV Veenwouden schiet tekort tegen WWC · Foto('s):

KV Veenwouden schiet tekort tegen WWC

zondag 27 november 2016

Op zaterdag 26 november mocht de hoofdmacht van KV Veenwouden, spelend in de shirts van hoofdsponsor Bouwservice Wassenaar & Klaver, het opnemen tegen WWC 1 in Easterein.WWC was een nog onbekende tegenstander voor Veenwouden. De ploeg uit het gelijknamige dorp begon dan ook vol goede moed aan deze uitwedstrijd.

In de beginfase van de wedstrijd kwamen beide ploegen nog niet tot scoren. Pas na een aantal aanvallen van beide kanten wist WWC als eerste de bal door het kunststof te gooien. Er volgden veel aanvallen die bij zowel WWC als Veenwouden niet tot een score leidden. Desondanks was het zeker geen saaie beginfase. Halverwege de eerste heft begonnen de doelpunten te vallen. WWC wist te scoren, maar ook Veenwouden wist de korf weer te vinden. Door doelpunten van Klaas de Boer, Anna Tadema, Riemkje Keizer en Henk Moorlag was de stand bij rust 9-5. In de rust kreeg het achttal van coach Martha van der Kooi de opdracht om de aanvallen iets zorgvuldiger op te zetten en de rust te bewaren tot er een goede kans gecreëerd kon worden. Verder was het erg belangrijk om de bal af te kunnen vangen onder de korf. Hier hadden de blauw-wit hemden in de eerste helft moeite mee door de lengte van de heren aan WWC-kant. Verdedigend ging het echter prima en die lijn moest vooral worden doorgetrokken in het tweede bedrijf.

Vlak na rust stond WWC al gauw op een stand van 11-7. Het vertrouwen was even helemaal weg bij Veenwouden, want het gat van 4 doelpunten kon maar niet worden verkleind. Gelukkig wisten de jonge heren en dames zich te herpakken en er werd weer gescoord. Agnes de Boer, Han Vastenhoud en Henk Moorlag lukte het om te scoren en Veenwouden kwam terug tot 12-10. WWC voelde de hete adem in de nek en zette een tandje bij. Dit bleek helaas genoeg om de winst over de streep te trekken. Han Vastenhoud en Henk Moorlag wisten ieder nog een kans te benutten, maar dat was niet genoeg om aan te blijven haken. Het aanwezige publiek kreeg zaterdagmiddag een leuke wedstrijd te zien, maar helaas kon Veenwouden geen punten mee naar huis nemen. Eindstand in Easterein werd 19-12. Veenwouden dankt scheidsrechter dhr. J. Bekkema voor de goed gefloten wedstrijd, wissels Johannes de Boer, Nienke van Breeden en Simon Talsma en de aanwezige supporters voor hun aanwezigheid en support.

Aanstaande zaterdag 3 december om 11.00 uur neemt Veenwouden 1 het thuis op tegen Stadskanaal ’74 1. U bent van harte welkom in Sporthal Hoantserid te Feanwâlden.

Doelpuntenmakers KV Veenwouden: Han Vastenhoud 4, Henk Moorlag 3, Riemkje Keizer 2, Klaas de Boer 1, Anna Tadema 1, Agnes de Boer 1.

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00