Laatste examens in zicht · Foto('s): 

Laatste examens in zicht

maandag 27 mei 2013

De afgelopen twee weken hebben de examenleerlingen hard gezwoegd voor de examens. Het einde van de examens is bijna in zicht. Vandaag staat voor de Havo het examen Economie op het programma, en morgen eindigt het examen voor de Havisten met het examen Natuurkunde. Voor VMBO-GL/TL staat voor vandaag ook het examen Economie op het programma, en morgen het examen Dans en Drama. Ook VMBO-KB heeft vandaag de laatste en krijgt ook het examen Economie voor zich. 

Ondanks dat het er over twee dagen voor alle eindexamenleerlingen weer op zit, loopt de spanning voor de laatste examens nog wel hoog op. Ook op het Piter Jelles !mpulse in Kollum. ‘Het einde is in zicht, vandaag en morgen nog, en dan hebben we gewoon al zomervakantie!’, zijn de blije argumenten van sommige leerlingen. De laatste loodjes zijn zwaar en daar is nog heel wat energie voor nodig. Dat is ook te zien aan de hoeveelheid Dextro snoepjes die op de tafeltjes liggen. De gespannen gezichten liegen er ook niet om.

Dat het examen pittiger is dan voorgaande jaren, is merkbaar. Veel leerlingen hebben zich goed voorbereid op het examen door examens van voorgaande jaren te maken. Maar toch is en blijft het spannend om voor het echte, officiële examen te zitten.

13 juni vanaf 08:00 krijgen de Havisten te horen krijgen of ze zijn geslaagd, of ze eventueel een her-examen moeten afleggen, of dat ze het niet gehaald hebben. De VMBO leerlingen krijgen daarentegen een dag eerder uitslag. De spanning is en blijft er dus nog even!

 

© Foto’s: Lisanne van der Ploeg

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Laatste examens in zicht · Foto('s): 
Laatste examens in zicht · Foto('s): 
Laatste examens in zicht · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio