Landingsplek gemarkeerd door prijswinnaar · Foto('s): RMT NOF
  RMT NOF

Landingsplek gemarkeerd door prijswinnaar

zaterdag 25 mei 2019

Een van de verdwenen “Geland”vlaggen is door Alie Haisma gevonden en met de foto die zij daarvan maakte won zij de fotowedstrijd van de Stichting Regiomarketing Toerisme Noordoost Friesland (RMT). De prijs werd overhandigd op haar favoriete plek: het bruggetje aan de Zomerweg in Hurdegaryp waar 13 jaar geleden haar trouwfoto’s zijn gemaakt. RMT deelt steeds meer “landingsplekken” in de regio om bewoners, bezoekers en gasten te inspireren erop uit te trekken in Noordoost Friesland.

Vlaggen in Land in Friesland

In aanloop naar de campagne “Land waar je landt” werden in maart zo’n 85 vlaggen geplant in de regio. Ze werden veel gezien, maar verdwenen ook op grote schaal. Een mooie aanleiding voor een fotowedstrijd om uit te vinden of de vlaggen op mooie andere plekken in de regio terecht zijn gekomen. Alie Haisma maakte de winnende foto.

Landingsplekken

De komende periode wordt de campagne “Land waar je landt” verder zichtbaar binnen en buiten de regio. Met de “Land in Friesland-pointer” laten gastheren en -vrouwen, bezoekers en inwoner hun favoriete landingsplekken zien. De pointer duikt op verschillende plekken op.

De campagne is buiten de regio gericht op groepen met een druk leven en wensen voor een regelmatig weekendje weg. RMT werkt tevens nauw samen met Merk Fryslan, Waddenzee Werelderfgoed en andere regio’s.

Land in Friesland

Met 2 Nationaal parken Alde Feanen en het Lauwersmeer, Nationaal landschap Noardlike Fryske Walden, Unesco Werelderfgoed en mooiste natuurgebied Waddenzee,historische elfstedenstad Dokkum, pittoreske streken en dorpjes en alle landschapselementen is de regio het Land in Friesland met alle ingrediënten om letterlijk te landen. Door de eigenzinnige, onafhankelijke, relativerende en “doe lekker normaal” mentaliteit van de inwoners landen bezoekers ook als vanzelf weer mentaal.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Landingsplek gemarkeerd door prijswinnaar · Foto('s): RMT NOF
Landingsplek gemarkeerd door prijswinnaar · Foto('s): RMT NOF
  RMT NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio