Lauwers College Buitenpost doet massaal mee aan de Leijenloop · Foto('s): 

Lauwers College Buitenpost doet massaal mee aan de Leijenloop

woensdag 19 juni 2013

Afgelopen zaterdag, 15 juni 2013, vond voor de 27e keer de Leijenloop te Opeinde plaats. Na het lossen van het startschot door oud-atleet Gerard Nijboer (winnaar van Olympisch goud en de Europese titel op de marathon en meervoudig Nederlands kampioen op verschillende afstanden) gingen de ruim 500 deelnemers los. Er werd gelopen op de afstanden 5.2, 12 en 21 kilometer.

Dit keer kon de organisatie een record aantal deelnemers begroeten, dat mede te danken was aan de ruim 200 tweede klas leerlingen en personeelsleden van het Lauwers College uit Buitenpost. De tweede klassen zijn sinds maart, o.l.v. hun mentoren, biologie en L.O. docenten aan het werk geweest met het project IRun2BFit. Vorig jaar is de samenwerking aangegaan met de organisatie IRun2BFit.De organisatie is opgezet door o.a. Gerard Nijboer.

Bij de verschillende vaklessen kregen de leerlingen les en inzicht in fitheid en lijf, en alles wat daartoe bijdraagt. Bij L.O. werd er actief aan de conditie gewerkt om uiteindelijk de afstand van 5,2 kilometer afgelopen zaterdag te kunnen hardlopen. Het kunnen uitvoeren van het IRun2BFit-project werd mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit de gemeente Achtkarspelen.

© Eigen foto

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio