Ledenaantal Chr. Mannenkoor Pro Rege weer in de lift · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Ledenaantal Chr. Mannenkoor Pro Rege weer in de lift

zaterdag 07 maart 2020

De jaarlijkse ledenvergadering van Chr. Mannenkoor Pro Rege, gehouden op woensdag 4 maart, mocht zich weer verheugen in een grote opkomst. Een bijzonder welkom was er voor de oud-leden Jaap v.d. Sluis en Rinze de Vries. Voorzitter Andries Postma opent de vergadering met bijbellezing en gebed. Hierna werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden in het afgelopen jaar van de koorleden Jannes Hofman en Frans v.d. Heide.

Goed zangjaar voor Pro Rege
In zijn openingswoord vertelt de voorzitter enkele hilarische anekdotes uit het verleden en bedankt de leden voor hun inzet tijdens de repetities en optredens, maar doet tevens een oproep om de repetities trouw te blijven bezoeken. De verschillende commissies en bestuursleden werden bedankt voor de vele werkzaamheden ten gunste van het koor. Zeer verheugend is het feit dat het koor tien nieuwe leden mocht inschrijven, met als resultaat dat het ledenaantal voor het eerst in jaren weer is gegroeid. Maar toch, blijf alert en zoek nieuwe leden. Pro Rege kan terug zien op een goed zangjaar, ook mede dankzij de inzet van het muzikale trio, dirigent Jan Hibma, Anja Heikamp-Kommerie en Ronald Postema en koorlid Jan Struiksma die ook als solist optreedt.

Jubilarissen
Nadat de penningmeester het financiële verslag heeft voorgedragen en de kascommissie de vergadering adviseert daarvoor decharge te verlenen, is het tijd voor de huldiging van de jubilarissen Piet Gosma, Martin Koree en Arie v.d. Wiel, omdat ze 25 jaar lid zijn. Ze werden door de voorzitter in het zonnetje gezet met een bloemetje en de daarbij behorende gouden tulp op standaard. De vorig jaar overleden Jannes Hofman werd postuum gehuldigd met zijn 40-jarig jubileum.

Terugblik en vooruitzien door Jan Hibma
Dirigent Jan Hibma noemt Pro Rege een ‘best’ koor en is zeer tevreden over de opkomst en de goede sfeer tijdens de repetities. Hij heeft als wens om op korte termijn een nieuwe CD uit te brengen.

Optredens
Het koor heeft het afgelopen jaar diverse keren mogen optreden. Niet alleen in Dokkum, maar ook in o.a. Workum, Ferwert, Blija, Ternaard en St. Jacobiparochie. Voor dit jaar en zelfs 2021 staan al weer diverse optredens op het programma, zoals op zaterdag 11 april de jaarlijkse paaszangavond te Ferwert, in september het lustrumconcert t.g.v. het 55-jarig jubileum en volgend jaar een gezamenlijk optreden met de mannenkoren Pro Rege, Edoza en Westerlauwers, dit alles o.l.v. Jan Hibma.

Ook lid worden?
Tijdens de wekelijkse repetities is de sfeer altijd gezellig: humor, inzet en veel zangplezier zijn kenmerkend voor Pro Rege. Wie houdt van zingen is van harte uitgenodigd vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Er wordt gerepeteerd op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Gebouw ‘De Ontmoeting’ van de Baptisten Gemeente aan de Stationsweg 45A te Dokkum.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio