Leerlingen !mpulse Kollum, OSG Piter Jelles, aan de slag als echte songwriters · Foto('s): 

Leerlingen !mpulse Kollum, OSG Piter Jelles, aan de slag als echte songwriters

woensdag 15 januari 2020

Op vrijdag 17 januari vanaf 15.00 uur presenteren leerlingen van !mpulse Kollum, school van OSG Piter Jelles, de resultaten van een bijzondere projectweek (Settingweek) over Talen en Muziek. Van afgelopen vrijdag 10 januari t/m aanstaande vrijdag 17 januari werken de leerlingen van leerjaar 1 & 2 gezamenlijk aan een creatieve, uitdagende opdracht: ze gaan als songwriters aan de slag! De leerlingen schrijven zelf een Engelse songtekst op een bestaand nummer. Als klap op de vuurpijl maken ze daar een videoclip bij.

Hester Hoogterp (docent Nederlands): “Onze leerlingen uit leerjaar 1 en 2 werken samen aan een uitdagende, creatieve en overkoepelende opdracht vanuit de vakgebieden. Hoe snel zij leren samenwerken, plannen, organiseren en reflecteren, verbaast me iedere keer opnieuw!”

Tijdens het onderdeel ‘setting’ op !mpulse Kollum krijgen leerlingen de ruimte om te leren vanuit hun eigen passie en interesse. Vier maal per schooljaar staat er een Settingweek op het programma. De leerlingen werken tijdens deze weken in groepjes, onder begeleiding van teamleden, aan een onderwerp rond verschillende leergebieden. De leergebieden ‘Talen’ en ‘Muziek’ staan tijdens deze tweede Settingweek van het schooljaar centraal. Leerlingen werken aan een zelfgeschreven (Engels) lied op de muziek van een al bestaand lied en maken hier een originele en aansluitende videoclip bij. Op vrijdag 17 januari is er een gezamenlijke afsluiting van de Settingweek, waarbij de liedjes en videoclips worden gepresenteerd in Campus Kollum. Leerlingen presenteren hier vol trots de resultaten van de bijzondere week aan hun ouders/verzorgers, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes én natuurlijk aan elkaar en aan het team van medewerkers van de school.

!mpulse Kollum
!mpulse Kollum, onderdeel van OSG Piter Jelles, biedt uniek en eigentijds onderwijs aan leerlingen. Op !mpulse Kollum halen scholieren een vmbo-t, havo- of vwo-diploma met méér waarde. Gaandeweg ontdek je als scholier wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Een leerlingen ontwikkelt op !mpulse Kollum zijn of haar talenten, vaardigheden en creativiteit. Het is de ambitie van de school om iedere leerling uit te dagen en ruimte te bieden voor talent-ontwikkeling. Naast een diploma op het juiste niveau, krijgen leerlingen ook tools in handen om op sociaal en maatschappelijk gebied het beste uit zichzelf en anderen te halen. Dit alles wordt gedaan in een veilig en verbindend leerklimaat. !mpulse Kollum staat bekend als een school met een fijne sfeer. Wanneer een leerling zich prettig voelt op school, verbeteren de prestaties. Een belangrijke pijler van de school is dan ook open communicatie tussen leerling, school en het thuisfront.

Voor meer informatie: www.piterjelles.nl/impulsekollum/

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?