Leerlingen !mpulse Kollum, OSG Piter Jelles, veilig op de fiets naar school · Foto('s): Archief RTV NOF
  Archief RTV NOF

Leerlingen !mpulse Kollum, OSG Piter Jelles, veilig op de fiets naar school

maandag 18 november 2019

Op woensdag 20 en donderdag 21 november a.s. komt de tweewielerspecialist van ‘Luinstra fietsen’ naar de Campus Kollum om de fietsen van de leerlingen van klas 1 en 2 van zowel het !mpulse Kollum (OSG Piter Jelles) als het Lauwers College Kollum te onderwerpen aan een grondige keuring in het kader van de ‘Friese Fiets APK’. De Friese Fiets APK is een initiatief van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân en Veilig Verkeer Nederland (VVN). De fietsen worden jaarlijks gecontroleerd en kleine gebreken worden direct gerepareerd. Leerlingen met een goedgekeurde fiets ontvangen een APK-sticker. !mpulse Kollum vindt het belangrijk mee te doen aan de Friese Fiets APK, omdat bijna alle leerlingen dagelijks naar school komen op de fiets. Een veilige fiets verdient daarom alle aandacht.

“De meeste van onze leerlingen komen elke dag op de fiets naar school. Sommige leerlingen fietsen in vijf minuten fluitend naar school, anderen moeten flink wat kilometers afleggen. Als fietser ben je kwetsbaar, zeker nu dagen weer korter worden en het zowel ’s ochtends vroeg als aan het einde van de middag donker is. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen veilig van en naar school kunnen komen en daarom werken we graag mee aan het project “de Friese Fiets APK”, aldus Bea Kroeze (directeur !mpulse Kollum).

De Friese Fiets APK is een initiatief van het Regionaal orgaan verkeersveiligheid Fryslân en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Veilig Verkeer Nederland wil met de campagne bereiken dat zoveel mogelijk leerlingen in het voortgezet onderwijs op een veilige fiets van en naar school fietsen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?