Leerlingen Nordwin College bezoeken Polen · Foto('s): Eigen Foto's
  Eigen Foto's

Leerlingen Nordwin College bezoeken Polen

donderdag 23 april 2015

Afgelopen week bracht een aantal tweedejaars leerlingen van het Nordwin College een bezoek aan Polen. In het kader van de internationalisering kreeg een beperkt aantal leerlingen de unieke kans een paar lesjes mee te draaien op een Poolse school, een aantal bedrijven te bezoeken, te slapen in een Pools gastgezin en een bezoek te brengen aan Auschwitz-Birkenau.

Toen op het Nordwin College bekend werd dat er op korte termijn een mogelijkheid was om een week op excursie naar Polen te gaan was de belangstelling onmiddellijk groot. In het kader van de internationalisering was het door de verstrekte subsidie mogelijk om tegen relatief lage kosten mee te gaan. Het project was echter voor maximaal zeven leerlingen. De leerlingen werd dan ook gevraagd op papier te zetten wat hun motivatie was om deel te nemen. Uit de groep belangstellenden werden uiteindelijk zeven gekozen.

Met twee docenten als begeleiding ging men maandag op pad. De dinsdag, woensdag en donderdag stonden in het teken van een druk programma en op vrijdag werd de thuisreis weer aanvaard. De leerlingen sliepen allemaal in Poolse gastgezinnen. De gastvrijheid waarmee ze werden ontvangen was voor de meesten al een ervaring op zich. Overdag werden er bedrijven bezocht en draaide men lessen Wiskunde en Engels mee op de Poolse school, ZSP Szydlów Grabica.

Samen met een aantal Poolse leerlingen en docenten stond er ook een bezoek aan Auschwitz-Birkenau op het programma, met name dit onderdeel liet een diepe indruk achter. Voor de leerlingen en docenten was het een onvergetelijke week en men hoopt op het Nordwin College ook in de toekomst nog meer op deze manier aan internationalisering te kunnen werken.

© Verslag: Jan Roosdorp

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Leerlingen Nordwin College bezoeken Polen · Foto('s): Eigen Foto's
  Eigen Foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio