Leerlingen van De Wingerd halen Nijntje Beweegdiploma 1 · Foto('s): 

Leerlingen van De Wingerd halen Nijntje Beweegdiploma 1

woensdag 12 juli 2017

Nijntje, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en De Wingerd zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met de ambitie om kinderen van De Wingerd te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen. De Wingerd heeft namelijk met ingang van 1 november 2016 het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU verkregen en de bekende kinderheld Nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma.

Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is in Nederland de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar o zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind. In de leeftijdsperiode van 2-6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen.

Op De Wingerd zou het kunnen dat de leerling soms al wat ouder dan 6 jaar is wanneer hij/zij zijn/haar beweegdiploma haalt. Dit heeft te maken met hun ontwikkelingsleeftijd, welke vaak niet gelijk loopt met hun fysieke leeftijd. Hierdoor krijgen leerlingen van De Wingerd wat langer de kans om de beweegdiploma’s te halen. Niet alleen qua leeftijd, maar ook het aantal lessen is groter. De leerlingen kunnen gedurende de tijd dat zij in de onderbouw van het SO onderwijs volgen of in een (nabije) begeleidingsgroep zitten hun beweegdiploma halen.

Er zullen ook leerlingen zijn die niet over alle vaardigheden zullen beschikken, die als eis voor het beweegdiploma worden gesteld. Deze leerlingen en hun ouders worden wél betrokken bij het beweegfeest voor het beweegdiploma en zullen een beweegcertificaat uitgereikt krijgen. Hier is voor gekozen, omdat De Wingerd het belangrijk vind om te kijken en te laten zien wat deze leerlingen wél kunnen. Hierdoor worden ook deze leerlingen en hun ouders enthousiast gemaakt voor bewegen. Dit is o zo belangrijk, omdat zij ook hun sportieve plekje moeten kunnen vinden in onze maatschappij.

De leerlingen van De Wingerd hebben het afgelopen schooljaar veel basisbewegingen geoefend, welke vereist worden voor het beweegdiploma. 25 leerlingen behaalden het diploma en 19 leerlingen behaalden een beweegcertificaat. Alle ouders werden uitgenodigd om middels een beweegfeest samen met hun kinderen de oefeningen nog eens te oefenen. Na het showen van hun kunsten mochten de leerlingen met een groot applaus hun Beweegdiploma of beweegcertificaat in ontvangst nemen.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio